Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 25 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De beste film op Netflix komt uit 2022 en heb je ongetwijfeld gemist

The Godfather is niet langer de best beoordeelde film op Netflix. Een relatief onbekende documentaire heeft de maffiabaas der cultfilms geruisloos van de troon gestoten. Ooit al van Barry & Joan gehoord?

Ondanks dat Netflix binnenkort van plan is 60 films te schrappen, vis je nog steeds genoeg pareltjes uit het aanbod. Deze feelgood documentaire geeft ons bijvoorbeeld een vrolijk kijkje in de creatieve wereld van Barry en Joan Grantham. Barry & Joan zijn twee bejaarde – maar nog steeds smoorverliefde – excentriekelingen die sinds jaar en dag de planken van vaudeville theaters onveilig maken. Nu moeten ook Netflix en The Godfather eraan geloven.

Al meer dan 70 jaar probeert dit paar het unieke karakter van vaudeville levend houden. Sinds ze in 1948 geliefden werden, hebben Barry en Joan lesgegeven, gedanst en geacteerd naast de allergrootsten uit de Britse cinema. Maar inmiddels zijn ze als laatste overgebleven uit het gouden tijdperk van het vaudeville-theater.

In de Netflix-docu zien we hoe ze hun kennis, enthousiasme en talent proberen door te geven aan jongere generaties. Tegen wil en beter weten in.

Barry & Joan verslaat The Godfather als beste film

Klinkt het niet meteen als een verhaal dat kan wedijveren met films als The Godfather en Pulp Fiction? Dat laten we in het midden. Toch staat Barry & Joan maar mooi bovenaan te pronken op het lijstje van best beoordeelde films op Netflix. Op IMDb krijgt de documentaire een waanzinnige score van liefst 9,3 op 10. Daarmee stoot de film het maffia-epos van Francis Ford Coppola nét van de troon. Op Rotten Tomatoes scoort de ‘beste film’ op Netflix de volle 100%.

Top 5 best beoordeelde films op Netflix

Op dit moment is er namelijk geen enkele film te vinden in het aanbod van de streamgigant die kan tippen aan de verrassende Britse docu. Dit is de huidige top 5 in het aanbod van Netflix, met daarbij ook de IMDb-score vermeld.

  1. Barry & Joan – 9,3
  2. The Godfather – 9,2
  3. Schindler’s List – 9,0
  4. The Godfather II – 9,0
  5. Pulp Fiction – 8,9

Had je nog nooit van Barry & Joan gehoord? Met deze nieuwe geheime codes mis je geen enkele film en serie op Netflix. Of kijk hier gewoon de verrassende vaudeville-docu.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.