Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe kerstfilm Netflix onder vuur om perverse humor

De nieuwe kerstfilm Family Switch is een grote hit op Netflix. Geen film wordt wereldwijd meer gestreamd, maar tegelijkertijd ligt de nieuwe hit onder vuur. Volgens veel kijkers neigt de perverse humor naar incest. Nogal een claim, die om uitleg vraagt.

Het is overigens niet de eerste kerstfilm van Netflix in 2023 die direct een hit is. Ga direct door naar Best. Christmas. Ever! als je geen zin hebt in ook alleen maar een verre verdenking van perverse humor.

Kerstfilm Family Switch op Netflix

Family Switch is een komedie met grote namen als Jennifer Garner (Dallas Buyers Club), Ed Helms (The Office US, The Hangover), Emma Myers (Wednesday) en Brady Noon (Boardwalk Empire) in de gelederen. Het plot volgens Netflix: ‘Als twee ouders door een kosmische gebeurtenis vlak voor kerst wisselen van lichaam met hun tienerkinderen, breekt er chaos uit in het gezin’.

Duidelijk, het is een kerstfilm over lichaamswisselingen. Dochter CC en moeder Jess wisselen van lichaam, net als zoon Wyatt en vader Bill. Uiteraard leidt dat tot hilarische en ongemakkelijke situaties. Maar door één specifieke scène in Family Switch wordt Netflix beschuldigd van ‘incestueuze humor’.

‘Incestueuze scène is perverse humor’

Het gaat om een scène waarin dochter CC en zoon Wyatt, nadat ze zijn verwisseld met de lichamen van hun ouders, worden gedwongen om te zoenen op aandringen van vriendinnen van de moeder. Dit is komisch bedoeld; wat is er nou erger dan je eigen broer of zus een kusje geven als tiener? Maar volgens veel kijkers gaat dit een brug te ver, ook al zijn het de volwassenen die de kus uitvoeren.

Family switch, nieuwe kerstfilm, onder vuur, netflix, perverse humor
De scène waarover zoveel te doen is (Afbeelding: Netflix)

Vooral op X (voormalig Twitter) regent het kritiek. “Waarom word ik niet gewaarschuwd voor incest in een kerstfilm”, schreeuwt een Netflix-abonnee. “Deze onverwachte scène in Family Switch was ronduit schokkend”, schreeuwt een ander. En zo gaat het door. Tja, we leven in een tijd dat dit soort dingen worden uitvergroot en dan wordt er al snel met termen als incest gesmeten. Lijkt ons persoonlijk ietwat overdreven, al snappen we het dubieuze randje.

Oordeel vooral zelf: de nieuwe kerstfilm Family Switch is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.