Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult slechterik Stranger Things 4 en deelt nieuwe trailer

Er is een nieuwe trailer van Stranger Things seizoen 4. Daarnaast heeft Netflix de slechterik onthuld. Maak kennis met Vecna, een naam die liefhebbers van Dungeons & Dragons bekend voor zal komen.

Wat verder opvalt, is dat de hoofdpersonages een stuk ouder zijn geworden. Logisch, want de opnames lagen tijdens de pandemie een tijd lang stil. Voelt toch wat vreemd aan, die adolescentie in een tienerserie, maar voor de rest klopt alles op het eerste gezicht weer. De 80’s vibes, de kinderlijke horror, en dan die slechterik; heerlijk.

Vecna: de slechterik in Stranger Things 4

Vermoedelijk speelt seizoen 4 van de razend populaire Netflix-serie zich voor een groot deel af in de upside down. En daar staat een monsterlijke slechterik te wachten op Mike, Dustin, Eleven, Lucas, Max en natuurlijk vooral Will.

vecna, slechterik, stranger things 4, trailer
Vecna (Afbeelding: Netflix)

In een interview met IGN vertellen showrunners Matt en Ross Duffer over de nieuwe schurk die ze introduceren in Stranger Things seizoen 4 en onthullen ze dat het wezen Vecna heet. De Duffer Brothers houden hun lippen stijf op elkaar over wat fans komend seizoen van Vecna kunnen verwachten, maar onthullen wel dat de slechterik is gemaakt met behulp van “90% praktische” effecten.

De officiële trailer van Netflix

Het is dus nog niet bekend hoe Vecna is ontstaan of wat de entiteit precies wil. Maar de slechterik zegt in de trailer de volgende veelzeggende zin: “Jouw lijden is bijna ten einde.”

In de korte shots van Vecna in de Stranger Things 4-trailer is de slechterik een knoestige verschijning. Met ingevallen ogen, vlezige rimpels en tentakelachtige ranken rond zijn nek en schouders. Vecna is overigens ook een Dungeons & Dragons-personage, hoewel het uiterlijk van het personage in de show anders lijkt te zijn.

Gevaarlijker dan de Demagorgan en Mind Flayer?

Terwijl Stranger Things aan de ene kant een zoete serie is, over tieners en hun scrupules in de 80’s, zijn de slechteriken altijd behoorlijk heftig. Na de terreur van de Demagorgan en Mind Flayer is er wat dat betreft een groot gat te vullen. Maar wees gerust: Vecna is naar verluidt de gevaarlijkste vijand tot nu toe.

Vanaf 27 mei 2022 kun je het eerste deel van Stranger Things 4 streamen op Netflix. Lees hier een aantal interessante theorieën over het vierde seizoen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.