Noah Korevaar
Noah Korevaar Crypto 20 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Neem een virtuele tour: niemand wil dit groteske cryptohuis kopen

De crash van de NFT-markt en de huidige cryptowinter is vooral een virtuele aangelegenheid. Digitale goederen. Er is echter ook een pijnlijke fysieke relikwie die symbool staat voor de gebeurtenissen van het afgelopen jaar: een cryptohuis dat niemand wil kopen.

Precies een jaar geleden begon de spectaculaire crash van de NFT-markt. Na twee jaar aan astronomische bedragen, een stortvloed aan startups en zelfs je buurman die ermee bezig was, leek het einde nabij.

NFT’s aan het infuus

NFT’s bestaan uiteraard nog steeds, maar liggen net zoals menig cryptocurrency aan het infuus. Neem bijvoorbeeld de Bored Ape die Justin Bieber kocht: die was tijdens de NFT-hype 1.3 miljoen dollar waard, maar eind vorig jaar stond de teller op 70.000 dollar.

Er is ongetwijfeld een toekomst voor de tech. Je kunt de vrije val van de markt als een correctie zien na de overdreven hype die tijdens de pandemie ontstond. Die vervlogen hype levert echter ook intrigerende en ronduit komische situaties op.

Wie koopt het cryptohuis?

Een prachtvoorbeeld daarvan is bijvoorbeeld ‘het cryptohuis‘. Althans, ‘pracht’ is niet het labeltje dat we op dit stulpje zouden plakken. Het gaat om eengezinswoning met vier slaapkamers in Los Angeles. Dit is echter geen doorsnee huis. Verre van. En dat is nou precies het probleem.

Het huis is namelijk volgepropt met verwijzingen naar crypto en NFT’s. Doge domineert de slaapkamer, en alle muren rondom de eettafel zijn compleet bedekt met Bored Apes. Een neon-bord met de tekst ‘cryptohouse‘ en een paarse open haard maken het plaatje af. Een grotesk plaatje, een relikwie uit een tijd een stijl die nu al ontzettend gedateerd overkomt.

NFT-collectie Anthony Hopkins zo snel uitverkocht dat het crypto-zomer lijkt

Cryptohuis NFT kopen
💸 (Afbeelding: Booking.com)
Cryptohuis NFT kopen
💸 (Afbeelding: Booking.com)

Vraagprijs daalt

Het huis is recentelijk nog voorzien van een nieuwe keuken, maar dat mocht duidelijk niet baten. Het cryptohuis werd aanvankelijk in oktober vorig jaar op de markt gezet met een vraagprijs van 1.2 miljoen dollar. Een gebrek aan vraag zorgde er al binnen enkele weken voor dat de prijs naar 949.000 dollar zakte. Terwijl dit soort huizen, op dit soort locaties, normaliter volgens Amerikaanse media met gemak meer dan een miljoen opleveren.

Blijkbaar is de droom om naar Hollywood te verhuizen niet zo groot dat de gegadigden bereid zijn om alle crypto-ongein aan te pakken. In de tussentijd is het markante stulpje ook te boeken op AirBnB, maar ook daar wijst de boekingsmodule erop dat niemand interesse in een verblijf heeft.

Funda-fanaten raden we dan ook vooral aan om een virtuele tour door het huis te maken, door alle foto’s te checken die je hier kunt vinden. Of neem een tour door het huis met behulp van de schitterende TikTok die je hieronder kunt checken:

@devlytle

but where are all those unhoused influencers now? #greenscreen #influencersinthewild #fyp #fypp #redfin #DoritosTriangleTryout #nfts #sad #boredapes #marketcrash

♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono – moshimo sound design

Creative Bloq

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.