Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 13 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze Nederlandse LHBTI-film gaat Netflix wereldwijd bestormen

De Nederlandse speelfilm ANNE+ is vanaf 11 februari wereldwijd op Netflix te zien. Dat heeft de streamingdienst vandaag bekendgemaakt. De twee seizoenen van de serie kregen de afgelopen jaren veel positieve reacties van lhbti’s uit alle delen van de wereld.

Waar we in Nederland vroeger bekendstonden als tolerant land, hebben we de laatste jaren behoorlijk wat imagoschade opgelopen. Hand in hand lopen door steden is niet meer overal veilig, helaas. We zullen maar niet in details treden. Nu hebben we eindelijk weer iets om trots op te zijn als land.

Nederlandse film ANNE+ naar Netflix

De serie ANNE+, die tot nu toe twee seizoenen beslaat, vertelt over het leven van een jonge queer vrouw in Amsterdam. De reeks van scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux werd meerdere keren genomineerd voor onder meer de Gouden Kalveren en de Prix Europa.

In de film, die dit najaar in de Nederlandse bioscopen draaide, staat Anne op het punt met haar vriendin naar de Canadese stad Montreal te verhuizen. Ondertussen worstelt zij met het afronden van haar eerste boek. In de film keren veel hoofdrolspelers uit de serie terug, onder wie Hanna van Vliet, Jouman Fattal en Jade Olieberg.

Internationale doorbraak voor Thorn Roos de Vries

Een grote nieuwe rol in de Nederlandse film is weggelegd voor de non-binaire acteur Thorn Roos de Vries. Binnenkort kan Netflix wereldwijd dus kennis maken met dit grote talent uit Nederland. En laten we hopen dat het binnenkort niet meer noemenswaardig is dat acteurs als Thorn Roos de Vries non-binair zijn.

Check ook deze zes ijzersterke LHBTI-films op Netflix en andere streamingdiensten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.