Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse acteur met prominente rol in Ted Lasso seizoen 2

Niet Michiel Huisman of een andere bekende naam, maar de relatief onbekende Nederlandse acteur David Elsendoorn is te zien in seizoen 2 van de hitserie Ted Lasso.

Ted Lasso is een hilarische serie van Apple TV+ over een gelijknamige American Football-coach. Zonder iets van voetbal te weten, wordt hij gevraagd als voetbaltrainer van de Engelse eredivisieclub AFC Richmond. Seizoen 1 was een groot succes.

Nederlandse acteur in Ted Lasso seizoen 2

David Elsendoorn heeft een vaste rol in het tweede seizoen van Ted Lasso. De Nederlandse acteur speelt Jan Maas, een Nederlandse voetballer die wordt toegevoegd aan het team van AFC Richmond. Dat heeft zijn agentschap Favor Talents woensdag bekendgemaakt.

De American Football-coach Ted Lasso wordt gespeeld door Jason Sudeikis. Andere bekende namen waarmee de Nederlandse acteur gaat samenspelen zijn Hannah Waddingham als Rebecca Welton, Jeremy Swift as Leslie Higgins, Phil Dunster als Jamie Tartt, Brett Goldstein als Roy Kent en Brendan Hunt als Coach Beard. Ted Lasso won een Golden Globe en kreeg maar liefst twintig Emmy-nominaties voor het eerste seizoen. Het is dan ook de belangrijkste serie van Apple TV+.

David Elsendoorn

David Elsendoorn studeerde in 2018 af aan de Amsterdamse Toneelschool en speelde eerder een hoofdrol in de film Gelukszoekers van Hanro Smitsman. Ook was de Nederlandse acteur te zien in verschillende series, waaronder Spangas en Vliegende Hollanders.

Ted Lasso seizoen 2 is vanaf vrijdag 23 juli op Apple TV+ te zien.

Interview met Jason Sudeikis

De Nederlandse acteur David Elsendoorn hebben we nog niet kunnen spreken over de serie. Wel spraken we vorig jaar met hoofdrolspeler Jason Sudeikis. “Qua karakter moet Ted Lasso een typische Amerikaan voorstellen die in het buitenland is. Een nieuwsgierig iemand, die eigenlijk alles negeert zonder arrogant te zijn. Het is veel meer verfrissend dan hoe Amerikanen er normaal uitzien in het buitenland”, zegt hij onder meer. Lees hier het complete interview.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.