Pim Jansen
Pim Jansen Kapsels & Baarden 9 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 8 tofste baardstijlen

Ooit was de baard het ultieme symbool voor slonzigheid, luiheid en een onverzorgde kop. Gelukkig weten we tegenwoordig beter en weet menig welgevormde dame, een man met baard te waarderen. Het mooie aan de mannelijke gezichtsbeharing is dat je het net zo stijlvol kunt vormgeven als het haar op je hoofd, maar welke baardstijl kies je? 

Een beetje zelfbewuste man wil graag een statement maken met zijn uiterlijk en laat de baard daar nou net het ideale middel voor zijn. Aan de slag dus met de tondeuse, de baardtrimmer en de schaar. Heb je toch nog wat inspiratie nodig, bekijk dan onderstaande lijst voor de coolste baarden. Twijfels hoef je niet te hebben, alle modellen zijn goedgekeurd.

De stoppelbaard of schaduwbaard

In lang vervlogen tijden waren stoppels vaak synoniem voor luiheid of opzettelijke vergeetachtigheid. Tegenwoordig is de stoppelbaard of de schaduwbaard volledig geaccepteerd. Helaas voor de luierikken onder ons, ook een stoppelbaard moet je bijhouden om een onverzorgde indruk te vermijden.

De professionele baard

Er was eens een tijd dat een baard, van welke stijl dan ook, werd gezien als een symbool van opstand. Die tijd is voorbij, maar dat betekent niet dat je er onverzorgd bij dient te lopen. Een baard is immers pas mooi als ‘ie verzorgd wordt. De professionele baard kent een korte baardstijl van uniforme lengte, met strakke, schone randen bij de wang en halslijn, en geen verdwaalde haren die uitsteken.

De natuurlijke volle baard

De volle baard is beter bekend als de hipsterbaard. Voor de duidelijkheid, we hebben het niet alleen over het ongecontroleerd laten groeien van je baardhaar. Een goed uitgevoerde natuurlijke volle baard vereist een regelmatige verzorging en conditionering, samen met een echt instinct voor de juiste stijl. Dat gezegd hebbende, is de hipsterbaard ideaal voor degenen die beschikken over een volle, natuurlijke baardgroei. Een probleem, het duurt relatief lang voor de baard echt op lengte is. Heb dus geduld als dit je favoriet is.

De Verdi-baard

Een goed uitziende baardstijl als je het goed kunt hebben. De Verdi bestaat uit het combineren van een goed verzorgde baard met een kort, bijgesneden snor. De baard moet net buiten de kaaklijn groeien, terwijl de halslijn meestal schoon blijft.

De baardsnor of beardstache

Een andere coole baardstijl die enigszins lastig is om te cultiveren, is de baardstache. Deze baardstijl houdt in dat de snor iets langer wordt gehouden dan de volle baard. Deze stijl – die het beste past bij baarden van korte lengte – vertelt anderen dat je een man bent die niet bang is om zichzelf te onderscheiden.

Sideburn-stijl

Elvis is er beroemd mee geworden. Kenmerkend is de groei van de bakkebaarden die aan beide kanten uitsluitend langs de achterkant van de kaak loopt. Met andere woorden, je groeit de bakkebaarden uit terwijl je al het andere schoon geschoren houdt (waarbij de snor optioneel is). Laat die haren nog meer groeien en je krijgt een Wolverine-baard, die algemeen gezien wordt als het summum van de zijbaardstijl.

De Shenandoah-baard

Alomtegenwoordig in Amish-gemeenschappen (waar snorren vaak worden gezien als symbolen van geweld), groeit de Shenandoah-baard, lang en vol uit de kaaklijn, maar gaat nooit gepaard met een snor. Als je besluit deze baardstijl te gaan gebruiken, vergeet dan niet om deze standaard bij te knippen en in conditie te brengen, tenzij je natuurlijk voor een Amish-persoon wil worden aangezien.

The Van Dyke

Niet te verwarren met een sikje, de Van Dyke baardstijl heeft een puntige snor en een puntige haarlok op de kin. Het is een coole baardstijl zoals Johnny Depp zijn baard vaak draagt. We zeggen er wel bij dat het bij je kop moet passen, anders is de gok te groot. Wil je liever een goed alternatief, laat dan het haar een beetje meer groeien en kort de snor in. Zo ontwikkel je de unieke Balbo-stijl.

Man of Many

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.