Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Moordenaar heeft naast Woody Harrelson n贸g een acteur als zoon’

Het is een vrij onbekend, maar wel publiek geheim dat de vader van Woody Harrelson een veroordeelde huurmoordenaar was. Heel even was de man zelfs in beeld als verdachte van de moord op president John F. Kennedy. En nu zou hij evenwel de vader van Matthew McConaughey kunnen zijn. 鈥淭wijfelen over DNA test.鈥

Ook als Woody Harrelson er weigerde aan mee te werken, hadden we Son of a Hitman ten zeerste aangeraden. In de podcast-serie duikt de Hollywood-acteur samen met een onderzoekjournalist in het duistere verleden van Charles Harrelson, de vader van niet 茅茅n maar misschien zelfs twee vermaarde acteurs.

Woody Harrelson en Matthew McConaughey zijn al dikke vrienden sinds de twee sterren de hoofdrollen vertolkten in de geniale detectiveserie True Detective. Maar de band zou veel dieper gaan.

Matthew McConaughey en Woody Harrelson

In de podcast Let鈥檚 Talk Off Camera With Kelly Ripa liet Matthew McConaughey het opmerkelijke verhaal op de wereld los.

鈥淲eet je, waar ik begin en waar Woody eindigt, en waar hij begint en ik eindig, is altijd een troebele lijn geweest鈥, zei de 53-jarige Hollywood-grootheid. 鈥淓n dat is een deel van onze bromance, toch? Mijn kinderen noemen hem oom Woody. Zijn kinderen noemen mij oom Matthew.鈥

Ondanks de hechte vriendschap was er toen geen enkele blonde lok op het hoofd van McConaughey die dacht dat ze daadwerkelijk familie van elkaar waren. 鈥淢aar een paar jaar geleden zaten we in Griekenland te praten over hoe close onze families zijn. En mijn moeder was er ook en ze zei: 鈥榃oody, ik heb je vader gekend.鈥 Iedereen was zich bewust van de pauze die mijn moeder liet vallen na 鈥榢ende鈥. Het was een geladen toon.鈥

鈥楾wijfelen over DNA-test鈥

Toen de twee aan het rekenen gingen met de geboortedata, werden hun verdenkingen er alleen maar groter op. Blijkbaar hadden de vader van Woody Harrelson en de moeder van Matthew McConaughey elkaar ontmoet toen beide ouders gescheiden waren. En bovendien zouden de twee ook oude bonnetjes gevonden hebben, waarvan de locaties en data met elkaar overeenkomen. Tocht twijfelt Matthew McConaughey om een DNA-test te laten doen.

鈥淜ijk, het is makkelijker voor Woody Harrelson om te zeggen, 鈥楰om op, laten we DNA-tests doen,鈥 want wat zit er voor hem in?鈥 zei McConaughey. 鈥淗et is iets moeilijker voor mij omdat hij me vraagt om een grote sprong te wagen en te zeggen: 鈥榃acht eens even, je probeert me te vertellen dat mijn vader misschien niet 茅cht mijn vader is na dat 53 jaar lang te geloven?鈥 Ik heb iets meer te verliezen in dit spel鈥, klinkt het.

Daarnaast valt het ook te betwijfelen of je wel een vader wil die als huurmoordenaar levenslang in de bak zat na de moord op een rechter. Naar verluidt zou de man nog veel moorden gepleegd hebben die nooit opgelost zijn. Sterker nog, hij werd/wordt verdacht van de moord op John F. Kennedy. In 2007 overleed Charles Harrelson na een hartaanval in de gevangenis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.