Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 11 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Je partner verwennen met een massage? Dit is wat je moet weten

Het geven van een simpele massage is geen hogere wiskunde. Met zacht kneden en wrijven kun je al een heel eind komen. Toch loont het om je te verdiepen in de kunst van het masseren. Er zijn namelijk genoeg eenvoudige manieren om niet alleen de massage zelf, maar ook de gehele ervaring te verbeteren.

Zorg dat je goed voorbereid bent

Een massage is meer dan alleen het werk wat je met je handen doet. Ontsnapping is het doel en daarom is het totaalplaatje belangrijk. Dit begint met een prettige plek om te liggen. Hier hoef je niet ingewikkeld over te doen, want je bed kan prima dienst doen als massagetafel. Maak gebruiken van kussen en opgerolde dekens om een prettige ligplek te creëren. Vergeet ook niet om de verwarming op tijd aan te zetten zodat ze niet van rillend van de kou op je geïmproviseerde massagetafel ligt.

Tot slot wil je een ontspannen sfeer creëren. Hier kun je zo ver in gaan als je zelf wil, maar met een basis van muziek en kaarslicht zit je altijd goed. Zoek in Spotify op ‘massage’ en de ontspannende afspeellijsten komen je in tientallen tegemoet. Wil je echt uitpakken, regel dan een luchtbevochtiger en maak gebruik van geur kaarsen of wierook om optimale setting neer te zetten.

Leer nieuwe skills aan en verbreed je repertoire

Rug en schouders masseren kunnen de meesten wel, maar je lichaam kent meer plekken die je kunt behandelen. Denk aan de benen, het hoofd en zelfs voeten en handen. Vaak slaan we deze over omdat we niet weten wat we er mee aanmoeten. Gelukkig is YouTube de enige partner die je nodig hebt. Letterlijk duizenden video’s staan klaar om je de fijne kneepjes van het vak te leren. Letterlijk. Dankzij deze tutorials heb je niet alleen meer bewegingen tot je beschikking, maar leer je ook waar ze voor dienen. Zo kun je een massage in elkaar zetten die precies aansluit op de behoeftes en eventuele klachten van je partner.

Maak gebruik van hulpmiddelen

Met alleen je handen kun je een heel eind komen. Zeker als je verschillende technieken en bewegingen goed beheerst. Toch is het ook de moeite waard om te investeren in hulpmiddelen. Dit kan zo simpel zijn als een rubberen balletje, massage roller of hot stones. Met de hand masseren kan namelijk best vermoeiend zijn.

Ben je uitgekeken op de hulpmiddelen en wil je wat nieuws proberen? Investeer dan in een elektrostimulatie apparaat. Deze zijn vaak wel wat prijziger, maar daar krijg je een ervaring voor terug die je met de hand waarschijnlijk niet gaat bereiken. Je plakt de elektrodes op de spier die je wil behandelen en het apparaat doet de rest. Gemakkelijk en doeltreffend.

Gebruik massage als voorspel

Masseren draait om fysiek contact en heeft daardoor snel al iets erotisch. Maak daar ook gebruik van. Spontaan uit de kleren gaan en onder de lakens duiken heeft zo zijn charme, maar een goede opbouw kent ook veel voordelen. Door met een massage te beginnen, bouw je de spanning steeds verder op. Al je zintuigen worden op scherp gezet waardoor ieder contact nog intenser is.

 

Communicatie boven alles

Praat met elkaar en laat weten wat je prettig vindt, maar ook welke beweging je minder kunt waarderen. Zeker als je begint met masseren, is het goed om te blijven communiceren. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren en die mag je best uitspreken. Doe dit tijdens de massage, maar ook na afloop. Leer hiervan en verbeter je skills. Je zult merken dat je al snel precies weet hoe jij je vriendin optimaal kunt verwennen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.