Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis koopt pijlsnelle Ferrari met Rolls-Royce als bijvangst

Peter Gillis heeft zichzelf getrakteerd op een gloednieuwe Ferrari 812 GTS. De selfmade miljonair rond wie de SBS 6-serie Massa is Kassa is gemaakt, koopt hiermee de snelste cabrio ter wereld. Bijvangst: een Rolls-Royce Cullinan Black Badge.

We spraken deze week met Peter Gillis over het nieuwe seizoen van Massa is Kassa. In het interview vertelde hij kort al even over zijn nieuwe Mercedes-AMG G63, Rolls-Royce Cullinan Black Badge en een mysterieuze Ferrari. Dat blijkt nu dus de 812 GTS te zijn.

Ferrari 812 GTS: snelste cabrio ter wereld

Zoals je van de no-nonsense ondernemer mag verwachten, kocht hij de krachtigste cabrio ter wereld. De Ferrari 812 GTS heeft een 800 pk sterke 6.5 liter V12-motor en weegt 1.645 kilogram (exclusief Peter Gillis).

Peter Gillis, Massa is Kassa, wagenpark, auto's, motoren
De bestelde auto van Massa is Kassa-ster Peter Gillis.

In minder dan 3 seconden sprint de nieuwe auto van de Massa is Kassa-ster naar de 100 kilometer per uur en in slechts 8,3 seconden tikt hij de 200 kilometer per uur aan. Het versnellen stopt pas bij een topsnelheid van 340 kilometer per uur. De verkoopprijs van de Ferrari 812 GTS begint bij zo’n 435.000 euro. Met wat extra opties kost de auto zo een half miljoen euro.

Rolls-Royce op de koop toe

Naast de Ferrari bestelde Peter Gillis bij dezelfde dealer direct ook maar even een Rolls-Royce Cullinan Black Badge, het model uit de onderstaande video. Tja, als je toch aan het shoppen bent.

Het gaat om een Rolls-Royce Cullinan Black Badge met net als de Ferrari een dikke V12 aan boord. De Rolls heeft een slagvolume van bijna 6,6 liter en levert 600 pk. Al zijn snelheidsprestaties niet waar de Cullinan op gericht is. Bij de Engelsen draait het vooral om luxe en comfort.

Massa is kassa: Peter Gillis houdt van onderhandelen

Voor de Rolls-Royce Cullinan Black Badge (startprijs 494.452 euro) en de Ferrari 812 GTS vroeg Thijs Timmermans een prijs van 1.021.000 euro. Maar Peter zou Peter Gillis niet zijn als hij de volle mep zou betalen. De Massa is Kassa-ster wist er nog een Volkswagen Polo (21 mille) bij te onderhandelen sloot een de deal voor 1 miljoen euro.

6 vragen aan Massa is Kassa-ster Peter Gillis: ‘Ik ben een straatvechter’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.