Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Disney onthult opvolger van ‘beste Marvel-serie ooit’ met eerste beelden

Disney+ trapt 2024 ijzersterk af met een nieuwe trailer voor het beste Marvel-avontuur van vorig jaar en de beste Marvel-film van de afgelopen vijf jaar.

Waarschijnlijk was je afgelopen week druk met het verorberen van oliebollen en het luisteren naar de Top 2000. In dat geval raden we je vooral aan om de app van Disney+ te openen.

What If…? scoort en gaat door

Daar sloot Marvel Studios namelijk een zeer belabberd 2023 af met een absoluut hoogtepunt. Na het pijnlijk floppende The Marvels en het ontslag van de opvolger van Thanos scoorde het tweede seizoen van What If…? namelijk Marvel’s hoogste Rotten Tomatoes-score van het jaar.

De volgens critici ‚Äúbeste Marvel-televisieserie ooit gemaakt‚ÄĚ geeft filmmakers de kans om zonder de overkoepelende beperkingen van het MCU hun verhalen te vertellen. De meest knotsgekke scenario‚Äôs komen voorbij. Het resultaat is een reeks aan diverse en verrassende afleveringen die het beste uit de comics weten te benutten, zonder de steeds meer beknellende beperkingen van een Cinematic Universe.

Seizoen 3 komt naar Disney+

Dat smaakt naar meer, en dat gaan we krijgen ook. Nadat op 31 december de finale van seizoen 2 van What If‚Ķ? uitkwam, dropte Disney namelijk direct al een teaser voor het derde seizoen.¬†Surprise! Volgens head writer¬†A.C. Bradley hoeven fans ook niet lang meer te wachten, want seizoen drie ‚Äúwill be streaming soon.‚ÄĚ

Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar het moge duidelijk zijn dat de cartoon-kant van Marvel op zijn minst ook in 2024 voor een hoogtepunt gaat zorgen. Hopelijk is dit jaar het contrast met de live-action-verhalen van Marvel Studios minder groot…

Naast het derde seizoen van What If…? is er meer uitstekend nieuws voor Marvel-fans. Nieuws waar je nu al direct van kunt profiteren.

Disney+ dropt beste Marvel-film

Sinds 1 januari is namelijk een van de beste Marvel-films van de afgelopen jaren op Disney+ te streamen: Into the Spider-Verse. Een schitterend vormgegeven avontuur van het duo achter The LEGO Movie dat zonder overdrijven de animatiewereld voorgoed heeft veranderd met zijn unieke stijl.

Spider-Man Into the Spider-Verse
Into The Spider-Verse (Afbeelding: Sony Pictures)

De cijfers liegen er niet om: een dikke 8.4 op IMDb, 97 procent op Rotten Tomatoes en, oh ja, de Oscar voor Beste Animatiefilm. Het feit dat de topfilm nu op Disney+ te streamen is, is opzienbarender dan je wellicht zou denken.

Spider-Man is thuis

Ja, Marvel is van Disney, maar de filmrechten van Spider-Man liggen nog steeds bij Sony Pictures. Daardoor verschijnen de films over Spidey soms ook gewoon bij concurrent Netflix.

Voor Across The Spider-Verse, de opvolger van Into The Spider-Verse, moet je op het moment van schrijven helaas nog steeds de portemonnee trekken: de recente bioscoopfilm is enkel via Pathé Thuis beschikbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.