Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 7 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Na zes jaar moeten we helaas stoppen met Manners Inspiration

Zoals iedere andere woensdag ging ook gisteren weer een nieuwe editie van Manners Inspiration online. Onze bekendste rubriek vol auto’s, vrouwelijk schoon, kleding en andere dingen waar iedere stijlvolle man gelukkig van wordt. Dit was nummer 317 en dat betekent dat we je al meer dan zes jaar inspireren met onze persoonlijk favoriete rubriek. Helaas moeten we met grote tegenzin melden dat dit nu voorbij is.

Niet omdat we het zelf willen. Laat dat meteen duidelijk zijn. We zijn enorm trots op deze rubriek, want het laat precies zien waar Manners voor staat. Daarnaast is het ook één van de populairste rubrieken onder jullie, de lezers. Dat zien we niet alleen terug in de cijfers, maar horen we ook daadwerkelijk van jullie. Altijd als we lezers spreken, vertellen ze ons dat de Manners Inspiration één van hun favoriete rubrieken is geworden. Het is uitgegroeid tot iets waar vele van jullie iedere week naar uitkijken.

Toenemende spanningen rondom copyright

Waarom stoppen we dan? Dat heeft helaas te maken met iets waar wij geen invloed op hebben, namelijk de toenemende spanningen rondom copyright op het internet. Voor Manners Inspiration maken we gebruik van foto’s die we vinden op het wereldwijde web. Iedere week zoeken we naar de mooiste foto’s om daar voor jou een inspirerende collage van te maken. Een deel van de fotografen heeft daar geen problemen mee, maar dat geldt niet voor iedereen.

Dat is natuurlijk hun goed recht. Deze kunstenaars werken hard en investeren veel geld om deze prachtige plaatjes te schieten. Het is niets minder dan logisch dat ze daar dan ook wat aan willen verdienen. Het is tenslotte hun werk. Lange tijd werd hier niet tot nauwelijks naar omgekeken, maar de tijden zijn veranderd. Er zijn steeds meer partijen die bovenop copyright zitten en dagelijks honderden, zo niet duizenden claims versturen.

Manners Inspiration stopt na 317 edities

Ook wij hebben daar steeds meer mee te maken gekregen. We hebben zo lang mogelijk geprobeerd om een manier te vinden om Manners Inspiration in deze vorm voort te zetten. Helaas is de situatie onhoudbaar geworden en zijn we genoodzaakt om per direct te stoppen met de rubriek waar we zo trots op zijn. Tot onze grote teleurstelling moeten de dus mededelen dat alle voorgaande edities offline zijn gehaald en er geen nieuwe Manners Inspiration zal gaan verschijnen.

We doen ons uiterste best om een oplossing te vinden om zo een doorstart te gaan maken, maar de Manners Inspiration zoals je hem nu kent, stopt helaas met bestaan. We hopen dat je genoten hebben van de 317 edities die we met veel liefde hebben gemaakt. Bedankt dat je iedere woensdag trouw onze website bezoeken en we hopen dat je dit, ook zonder Manners Inspiration, zullen blijven doen. Zonder jouw support hadden we überhaupt nooit de 317 gehaald. Dank daarvoor.

Mocht je nog vragen hebben of misschien wel een briljante oplossing voor dit probleem, twijfel dan niet en laat het ons weten via [email protected]

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.