Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Verkoopt Manchester United zijn ziel na dit absurde bod uit Qatar?

De supoorters van Manchester United willen al een tijdje van de Glazers af, de Amerikaanse broers die de succesclub in no-time hebben getransformeerd tot een commercieel gedrocht. Maar wat krijg je ervoor terug? Juist, oliedollars uit Qatar. Verkoopt ook deze Engelse club zijn ziel.

Ooit was de Premier League een leuke voetbalcompetitie. Engelse voetballers ploeterden als een stel rugbyers door de modder, kick and rush voerde de boventoon en voetbalclubs waren als familie voor supporters. Tegenwoordig is de competitie steeds meer een speeltje voor miljardairs uit andere landen en complete regimes. Zo is Newcastle United in handen van Saudi-Arabië, Manchester City van Qatar en nu lijkt de grote aartsrivaal van de laatstgenoemde club ook ten prooi te vallen aan het grote oliegeld.

Qatar verhoogt bod op Manchester United

Bankier sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani uit Qatar heeft zijn bod op de klassieke voetbalclub namelijk verhoogd. Dat hebben bronnen aan het Franse persbureau AFP laten weten. Het eerste bod zou volgens Britse media om ongeveer 6 miljard euro zijn gegaan. De verwachting is dat nu ook de Britse miljardair Jim Ratcliffe, de tweede gegadigde om de club over te nemen, zijn inzet voor de topclub uit de Premier League gaat verhogen.

De Amerikaanse familie Glazer is sinds mei 2005 eigenaar van Manchester United. In november vorig jaar maakte de familie bekend een verkoop te overwegen. De meeste clubs uit de Premier League zijn in buitenlandse handen. Bij Manchester United spelen onder anderen de Nederlanders Wout Weghorst, Donny van de Beek en Tyrell Malacia. Erik ten Hag is de trainer. De club staat in de Premier League momenteel op de derde plaats.

De salarishuishouding van Manchester United

Mocht de bankier uit Qatar de wereldberoemde voetbalclub daadwerkelijk aan de haak weten te slaan, dan mag hij vast een jaknikker aan het werk zetten voor de salarishuishouding. Lees hoeveel Manchester United per seconde aan salaris uitgeeft.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.