Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Is dat een hobbit in de trailer van The Rings of Power?

Hier is de eerste trailer van The Lord of The Rings: The Rings of Power. Van de eerste foto’s met de personages werden we al emotioneel, nu kun je ons opvegen. En over handen gesproken: is dat kleine handje in het laatste shot van een hobbit?

De trailer is voor het eerst vertoond tijdens de Super Bowl, die afgelopen weekend plaatsvond.

Eerste trailer The Rings of Power

De trailer begint met een shot die een van de meest iconische beelden van Peter Jacksons Lord of the Rings-trilogie oproept. De kuststad met het grote standbeeld doet denken aan de eerste reclameposters van The Fellowship of the Ring (2001).

Na dat emotie opwekkende shot hoor je een verteller en zie je een Harfoot-meisje zitten. Ja, er zit dus een hobbit in de serie, maar dat is nog niet de ‘halfling’ waar wij op doelen.

harfoot, lord of the rings the rings of power, serie, trailer
Het Harfoot-meisje (Afbeelding: Amazon Prime)

Tolkien was duidelijk dat hobbits niets waardigs hebben gedaan tijdens de Second Age, waarin de serie zich afspeelt. Maar showrunners Patrick McKay en JD Payne hebben een specifieke Harfoot-cultuur bedacht die ‘gedijt op geheimhouding en ontduiking van detectie’. Harfoots vormen een van de drie oorspronkelijke hobbitrassen. Daarnaast heb je nog de Stoors en Fallohides. Tot de laatstgenoemde behoren Bilbo en Frodo Baggins, maar we dwalen af.

Verder zie je in de trailer Galadriel, Elrond, andere elven, battles, paarden, een man in vuur en andere aspecten die bij Lord of The Rings horen. Heerlijk emotionele trailer, al gaat het nog slechts om een teaser.

The Rings of Power richt zich op de Second Age of Middle-Earth (Tweede Era van Midden-aarde) en speelt zich enkele duizenden jaren vóór The Hobbit en The Lord of the Rings af. In het eerste seizoen wordt verteld hoe de legendarische ringen werden gesmeed en hoe Sauron aan de macht kwam. Ook het eilandkoninkrijk Númenor en de laatste alliantie tussen Elfen en Mensen vormen een rode draad.

Is dat een hobbit in de Lord of The Rings-serie?

Maar wat bij ons vooral blijft hangen, is het laatste shot. Een grote hand en een kleine hand. Is dat een kind? een Demi-God? Een hobbit die toch een sleutelrol speelt? Feit is dat er in het laatste shot van een trailer eigenlijk altijd wel een boodschap verscholen zit.

hobbit, trailer, the lord of the rings the rings of power, amazon
Het laatste shot van de eerste trailer (Afbeelding: Amazon Prime)

Het antwoord weten we pas vanaf 2 september 2022. Dan gaat The Lord of The Rings: The Rings of Power in première op Amazon Prime.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.