Alrik de Jong
Alrik de Jong Muziek 30 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Lidl stunt met betaalbare LP’s van bands als The Beatles en U2

We hebben al veel onverwachte dingen voorbij zien komen bij Lidl, maar bladerend door de nieuwe folder maakt ons hart als muziekliefhebber nu echt een sprongetje. De budgetsupermarkt verkoopt vanaf deze week betaalbare LP’s van The Beatles, U2 en nog veel meer legendarische bands.

Een LP dan wel langspeelplaat of vinylplaat is onder veel muziekliefhebbers nog steeds het summum. De kwaliteit van CD’s en digitale muziek is technisch gezien beter, maar de purist vindt vinyl warmer klinken.

Betaalbare LP’s in nieuwe folder van Lidl

Diezelfde purist geeft waarschijnlijk meer om speciale uitgaves en originele albums van weleer. Maar voor de aspirant LP-verzamelaar is de nieuwe folder van Lidl misschien een mooi beginpunt. Aan de bands zal het in ieder geval niet liggen.

Lidl stunt met betaalbare LP's van bands als The Beatles Metallica U2
(Afbeelding: Lidl)

Het gaat om live-registraties van legendarische bands. Zo kun je het complete concert van Bob Marley in de Boston Music Hall in 1978 bij Lidl nu op vinyl kopen. Let wel, het kan hierbij om bootlegs gaan van mindere kwaliteit dan je gewend bent op een live-album. Al weten we niet hoe dat bij de nieuwe collectie van Lidl zit. Hoe dan ook leuk om op te zetten, en anders is zo’n LP mooie kunst aan de muur in een vierkante lijst.

The Beatles, U2, Metallica en meer bands

Andere bands waarvan je LP’s kunt kopen bij Lidl, zijn onder meer U2, The Beatles, Metallica, The Police, AC/DC en Dire Straits. Ook zien we Bruce Springsteen en Prince prijken op de laatste pagina van de nieuwe folder.

Lidl verkoopt de LP’s voor 14,95 euro. Het vinyl is vanaf 3 februari 2024 online en in de filialen te koop. We vertellen je vast dat je hier snel bij moet zijn.

Iconische album covers door kunstenaars

De snobist kijkt misschien neer op deze betaalbare LP’s in de folder van Lidl. Voel je je aangesproken, check dan deze iconische album covers, gemaakt door legendarische kunstenaars. En als fan van The Beatles: bekijk direct deze niet te missen documentaire, waarin je de genieën aan het werk ziet tijdens de roerige laatste periode van de band.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.