Marlon Labrie
Marlon Labrie Eten & Drinken 22 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

5 lekkere en betaalbare whisky’s voor de feestdagen

Het is december, het einde van 2021 is in zicht. Kun je de drukte tijdens feestdagen niet aan? Dan is er altijd nog whisky. We hebben vijf lekkere en betaalbare whisky’s op een rijtje gezet voor jouw gemoedsrust.

Betaalbaar is natuurlijk een begrip dat iedereen weer anders interpreteert, maar de prijs-kwaliteitverhouding van deze flessen is naar onze mening zonder uitzondering goed. Oké, die Frank Sinatra-special is aan de prijzige kant, maar voor ‘The Voice’ betalen we graag wat extra.

Lekkere en betaalbare whisky’s voor de feestdagen

De flessen staan in volgorde van prijs. Nog een excuus nodig? Check dan de ‘gezondheidsvoordelen‘ van whisky.

1. Jim Beam White 70CL – 13,99 euro

Om te beginnen met een fles voor de beginnende whiskydrinker: Jim Beam White Bourbon. Dit is een zachte bourbon met een zoete vanillesmaak. Bij dit spul is het geen schande om er wat cola bij te gooien als je het te sterk vindt. De whisky koop je op veel plekken voor 15,99 euro, maar we hebben er eentje gevonden voor 13,99 euro.

2. The Glenlivet Founders Reserve 70CL – 27,99 euro

Mocht je al wat verder zijn in je ‘whiskycarrière’, probeer dan deze whisky die is afgeprijsd bij Gall & Gall. De Glenlivet Founders Reserve is een zachte single malt met fruitige tonen van sinaasappel, peer en karamel. Een perfecte smaakcombinatie voor, tijdens of na het dessert. Je krijgt nu 24 procent korting waardoor je nog maar 27,99 euro betaalt. Je bestelt hem hier.

3. Proper No. Twelve 70CL (Conor McGregor’s whisky) – 34,99 euro

Dan een eerbetoon aan de fameuze MMA-vechter Conor McGregor. De Ier is opgegroeid in Dublin district 12, wat de verwijzing naar het getal 12 verklaart. Zijn motto ‘it is a proper Irish Whiskey and 12 is my hometown‘. De whisky is drie keer gedistilleerd en minimaal drie jaar gerijpt in bourbon-vaten. Proper No. Twelve is een zachte whisky, waarin je tonen van vanille, honing en hout proeft. Het perfecte drankje na een dessert. Voor 34,99 euro haal jij een lekkere fles in huis, je bestelt hem hier.

4. Highland Park 12 Years Viking Honour 70CL – 35,99 euro

Terug naar Schotland met nog een lekkere en betaalbare Schotse whisky. De Highland Park 12 Years Viking Honour is een 12 jaar gerijpte krachtige whisky die zijn licht zoete en krachtige afdronk te danken heeft aan de rijping op sherryvaten. Je krijgt nu 16 procent korting op dit stevige drankje, betaalt 35,99 euro en bestelt hem hier.

5. Jack Daniel’s Frank Sinatra Select 100CL – 159,50 euro

Oké, de laatste whisky is niet echt goedkoop te noemen. Maar Frank Sinatra mag niet in onze lijst ontbreken. De legendarische zanger was gek op Jack Daniel’s en hij heeft zelfs een fles Jack zijn graf mee ingenomen. Om ‘The Voice’ te eren, bracht Jack de Jack Daniel’s Frank Sinatra Select op de markt. Het is een sterke whisky met diepe smaken. Eigenlijk zonde is om op te drinken, aangezien de flessen niet meer geproduceerd worden. Je bestelt hem hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.