Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 12 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

LEGO dropt draaiende aarde, maan en zon en geeft gratis set weg

Goed nieuws voor de volwassen LEGO-bouwer. Tot en met 14 april krijg je een gratis set bij aankoop van 150 euro of meer. En nog leuker: de nieuwe Technic-bouwset waarbij de aarde, maan en zon op schaal draaien.

Meestal belichten we op Manners alleen 18+ bouwsets van LEGO. Deze set met de aarde, maan en zon valt in de categorie 10+, maar de nerdfactor en het technische aspect maken het tot een must-have.

Draaiende aarde, maan en zon van LEGO Technic

Deze interactieve LEGO-bouwset maakt het voor zowel kinderen als volwassenen op leuke manier inzichtelijk hoe de maan om de aarde draait en de aarde om de zon. De hemellichamen zijn in de juiste onderlinge verhouding ontworpen.

LEGO dropt draaiende aarde, maan en zon en deelt gratis bouwsets uit
(Afbeelding: LEGO)
LEGO Technic dropt draaiende aarde, maan en zon en deelt gratis bouwsets uit
(Afbeelding: LEGO)

De Technic-set bestaat in totaal uit 526 LEGO-onderdelen. Toegegeven: die zon had wel wat mooier vormgegeven kunnen worden. Maar het draait hier natuurlijk vooral om het sterrenkundige aspect. De maanden en maanfasen vergroten overigens het begrip rond de samenwerking tussen aarde, maan en zon. Je koopt de bouwset voor 79,99 euro. In de reviews is te lezen dat het voor een 10+ set een behoorlijke uitdaging is.

Gratis set in de lente van 2024

Dan nog leuk nieuws op korte termijn, want je hebt tot slechts 14 april 2024. Maar LEGO biedt gratis sets uit bij aankoop van 150 euro of meer. Met één Technic-set van de draaiende aarde, zon en maan ga je dat niet redden, met dit nieuwe Batman-kunstwerk wel.

gratis lego sets lente 2024 bloemen
(Afbeelding: LEGO)

De gratis LEGO-set die je bij aankoop van 150 euro of meer krijgt, is dit rek met bloemen ter waarde van 24,99 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.