Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 4 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO brengt Melkweg tot 3D-leven in 18+ set met ‘easter egg’

Nog op zoek naar een stukje kunst voor aan de muur? Zet het zelf in elkaar met LEGO Art 31212 The Milky Way, een gloednieuwe Space-set die opgedoken is. Spot jij de verstopte alien in deze 3D-Melkweg?

Er gaat weinig boven het klassieke Space-thema van LEGO. Niet voor niks speelde het felgekleurde astronautje een grote rol in The LEGO Movie. Pure, simpele nostalgie. Reken je Star Wars ook mee, dan is een groot deel van het succesverhaal van de fabrikant aan de ruimtevaart te danken.

LEGO ontdekt de ruimte in 3D

Toch verschoof het Space-thema de afgelopen vijftien jaar steeds verder naar de achtergrond. De Denen probeerden het nog wel een paar keer met nieuwe spaceshuttles, aliens en andere nieuwe sets, maar het succes van de jaren tachtig werd nooit meer geëvenaard.

2024 brengt daar verandering in, en hoe. In plaats van een separaat Space-thema te lanceren, heeft LEGO besloten om dit jaar het ruimte-thema toe te passen op praktisch elke productlijn die het al heeft. Van City en Friends tot Creator en Technic: voor elke doelgroep zijn er de afgelopen maanden toffe nieuwe Space-sets uitgebracht. Een Friends-personage kan immers net zo goed astronaut zijn als een City-minifiguurtje.

LEGO Art 31212 The Milky Way

Afgelopen week dook er een imposante Icons-set van een NASA-lancering op, nota bene in een vliegveldwinkel. Nu is er opnieuw een nieuwe 3D-set met het ruimtevaart-thema gespot, dit keer in een LEGO Store. Dan hebben we het over de nog niet online onthulde set LEGO Art 31212 The Milky Way. Ja, ook ook de kunstlijn van de Deense fabrikant vliegt de ruimte in!

lego melkweg
Een 3D-Melkweg voor aan de muur (Afbeelding: LEGO)

Met een prijskaartje van 199,99 euro is The Milky Way direct één van de duurste LEGO Art-sets tot nu toe, maar dan heb je ook wat. Met maar liefst 3091 steentjes bouw je de Melkweg, het sterrenstelsel waarin het zonnestelsel met de Aarde zich bevindt. Al die steentjes zijn bij lange na niet genoeg om de real deal te evenaren: het Melkwegstelsel heeft maar liefst 200 tot 400 miljard sterren. Klinkt als veel, maar dat valt reuze mee. De Melkweg is daarmee volgens experts van gemiddelde grootte. Weer wat geleerd.

lego-melkweg-The-Milky-Way-Galaxy-set
(Afbeelding: LEGO)

Terug naar LEGO. De reden dat deze Art-set uit zoveel steentjes bestaat, is dat je dit keer niet ‘in 2D’ aan het bouwen bent. Met onder andere gekleurde bloemen-steentjes ontstaat er een 3D-effect waardoor de Melkweg als het ware de lijst uit komt. Het totale kunstwerk is na het bouwen 75 centimeter breed en 45 centimeter hoog.

Buitenaards wezen als easter egg

Ook tof, voor de oplettende voorbijganger: er zit een buitenaards wezen in de set verstopt. Dus pak je vergrootglas er maar bij.

lego melkweg The Milky Way Galaxy 18 + 3D set
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Art 31212 The Milky Way ligt dus blijkbaar al in sommige LEGO Stores. Voor een bredere release, ook online, hoef je gelukkig niet lang meer geduld te hebben. De 3D-Melkweg wordt vanaf 18 mei geleverd, met dus een prijskaartje van 199,99 euro.

Over de ruimte gesproken: een medeoprichter van Apple heeft de Google Maps voor de ruimte onthuld. En check ook de ruimtefoto van ‘lachende galactische kat’ die astronomen flink verbaasde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.