Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 12 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe kat van LEGO heb je zo terugverdiend

LEGO schiet kattenliefhebbers én fervente schakers te hulp met een tweetal nieuwe sets. De kat verdien je overigens zo terug.

Het verzamelen van LEGO is allesbehalve een goedkope hobby. Vooral de sets voor volwassenen die het merk uitbrengt zijn steevast aan de prijzige kant, al helemaal sinds de prijsverhogingen die LEGO tijdens de coronapandemie doorvoerde.

Verzamelaars kunnen dus elke smoes gebruiken die ze kunnen vinden, al helemaal als een geldbewuste partner ze in de nek hijgt. Dat geldt dus ook voor de twee opvallende nieuwe sets die het merk zojuist heeft onthuld.

LEGO Ideas 21349 Tuxedo Cat

Gelukkig kun je de nieuwste set van de Deense fabrikant wel met een solide smoes in huis halen. Een kat een jaar lang voeden kost alleen al meer dan 400 euro, leert een rondgang op het internet ons. Voeg daar aan toe dat een kattenbak uitruimen geen pretje is en opeens klinkt het in elkaar zetten van een zwarte LEGO-kat met een prijskaartje van 99,99 euro niet verkeerd.

LEGO 40719 Traditional Chess Set LEGO TUXEDO CAT
(Afbeelding: LEGO)

Dat is precies de insteek van LEGO Ideas 21349 Tuxedo Cat, een gloednieuwe set die uit de koker van een fan komt. Een hobbyist genaamd Damian Andres deelde vorig jaar zijn zelfontworpen huisdier op LEGO Ideas. Na meer dan tienduizend stemmen van mede-fans besloot LEGO er een officiële set van te maken, die nu officieel is onthuld en vanaf 1 juni wordt geleverd.

LEGO Ideas 21349 Tuxedo Cat 2
(Afbeelding: LEGO)

Met 1710 steentjes maak je een 32 centimeter hoge kat met een zwarte vacht en witte details. Vandaar ook de naam; het is net alsof het dier een smoking aanheeft. Je kunt zelf kiezen of je de kat blauwe of gele ogen geeft, op basis van hoe je eigen (droom)kat eruitziet. Ook leuk: de kop, oren, staart en poten zijn verstelbaar, dus je kunt je toekomstige huisdier ook nog op verschillende manieren een plekje in je inrichting geven.

🐈‍⬛ LEGO Ideas 21349 Tuxedo Cat in de LEGO Store

LEGO 40719 Traditional Chess Set

Ben je niet zo van de katten of koop je liever een LEGO-set die niet enkel als decoratie dient? Dan ben je aan het juiste adres bij de tweede nieuwe set die de Denen hebben onthuld; een heus schaakbord dat vanaf 1 juni wordt geleverd.

Niets meer, niets minder. Verwacht dus geen unieke insteek à la het LEGO Harry Potter-schaakbord van een paar jaar geleden. Sowieso heeft het merk een rijk verleden wat schaaksets betreft, van Vikingen en Harry Potter tot Pirates.

In het geval van 40719 Traditional Chess Set bouw je voor 74,99 euro precies dat; een traditioneel schaakbord van dertig bij dertig centimeter. Toch is er ook een twist, want LEGO levert er ook damstenen bij, zodat je ook dat spel kunt spelen. Niet iedereen hoeft de volgende Queen’s Gambit-ster te worden. De designers hebben ook aan het welbekende ruimtegebrek van praktisch elke verzamelaar gedacht: het schaakbord kan in twee delen worden opgeborgen.

♟️ LEGO 40719 Traditional Chess Set in de LEGO Store

Ben je niet zo van de katten, schaken of dammen? Check dan ook de tofste nieuwe LEGO-sets voor volwassenen die het merk begin deze maand heeft gelanceerd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.