Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 3 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

LEGO onthult drie mega-bouwwerken en overige line-up juni 2024

We hebben mei alweer achter de rug, wat betekent dat het tijd is voor de grote LEGO-refresh van deze zomer. Juni brengt een breed scala aan opvallende nieuwe collector’s items met zich mee.

De Deense fabrikant heeft direct begin deze maand namelijk een overweldigende verzameling aan nieuwe sets gelanceerd. Met onder meer drie enorme bouwwerken: de Notre-Dame, Hogwarts en

Nieuwe 18+ sets van LEGO in juni 2024

We zetten de interessantste sets voor volwassenen voor je op een rijtje, van Harry Potter en Star Wars tot LEGO City. Voor alle nieuwe sets kun je terecht op deze overzichtspagina van LEGO zelf.

LEGO Architecture 21061 Notre-Dame de Paris

LEGO brengt zelden nieuwe Architecture-sets uit, maar meestal zijn ze wel een absoluut schot in de roos. Dat geldt ook weer voor deze miniatuurversie van de Notre-Dame. Met 4383 steentjes bouw je het iconische gebouw in non-afgefikte toestand na. Check ons uitgebreide artikel over dit pareltje voor een kijkje aan de binnenkant, want LEGO heeft daar een verborgen troef verstopt.

🎁 Check de set in de Store

LEGO onthult drie mega-bouwwerken en overigen line-up juni 2024
(Afbeelding: LEGO)

LEGO City 60440 LEGO Delivery Truck

We gaan even helemaal meta met deze nieuwe Delivery Truck van LEGO. Deze miniatuurtruck bezorgt namelijk ook in jouw ministad gewoon LEGO-sets. Volg je het nog? Tof om neer te zetten!

🎁 Check de set in de Store

LEGO City 60440 LEGO Delivery Truck
(Afbeelding: LEGO)

Nieuwe LEGO BrickHeadz

Deze maand lanceert de Deense fabrikant ook weer een serie aan nieuwe BrickHeadz. Collectible figurines in LEGO-vorm, gebaseerd op allerlei grote franchises uit de popcultuur. In juni krijgen Legolas en Gimli de BrickHeadz-makeover. Een stuk betaalbaarder dan LEGO’s gigantische nieuwe Lord of the Rings-set!

🎁 Check de set in de Store

LEGO BRICKHEADZ LEGOLAS GIMLI
(Afbeelding: LEGO)

Facelift voor LEGO City

We raden je vooral even aan om de City-pagina in de LEGO Store te bewonderen. De sets zijn individueel misschien niet denderend voor de volwassen bouwer, maar alle nieuwe voertuigen en gebouwen zijn tezamen ijzersterk. Van de kleurrijke toeristenbus tot de kraan die direct je innerlijke kind aanspreekt. Het thema is weer terug op ouderwets hoog niveau.

🎁 Check de set in de Store

Nu al tijd voor LEGO adventskalenders

Oké, alsjeblieft niet schrikken, maar het is alweer tijd voor de feestdagen. Kledingmerken maken hun wintercollecties alvast bekend, en de Deense speelgoedfabrikant lanceert deze maand al de adventskalenders van dit jaar. Slik. Je hebt nog even om je favoriet uit te kiezen, van LEGO City tot Star Wars.

🎁 Check de set in de Store

LEGO-City-60436-Advent-Calendar
(Afbeelding: LEGO)

Batman en Luke Skywalker in Mech Armour

Batman in Mech Armour. Het is ronduit stupid fun, maar hé, het is speelgoed, dan mag dat. Zo kun je deze maand ook een X-Wing Mech van Luke Skywalker scoren. Totaal non-canon, maar oh zo prachtig.

🎁 Check de set in de Store

LEGO Harry Potter 76435 Hogwarts Castle: The Great Hall

We maken een sprong van Star Wars naar Harry Potter, voor een imposante nieuwe Hogwarts Castle-set. Oftewel: Zweinstein. Een nieuwe toevoeging aan je modulaire Harry Potter-collectie met maar liefst elf minifiguurtjes. Check alle details in ons artikel over dit model.

🎁 Check de set in de Store

LEGO Harry Potter 76435 Hogwarts Castle- The Great Hall
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Harry Potter 76440 Triwizard Tournament: The Arrival

We blijven nog even in de wereld van de tegenwoordig helaas controversiële J.K. Rowling hangen. Voor 139,99 euro kun je het reusachtige Durmstrang-schip uit de boeken en films scoren, een magisch voertuig dat naar voren kwam tijdens het Triwizard Tournament. Wat ons betreft één van de mindere delen van Rowlings verhaal, maar het levert wel een ontzettend toffe LEGO-set op.

🎁 Check de set in de Store

LEGO HARRY POTTER TRIWIZARD JUNI
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10333 The Lord of the Rings: Barad-dûr

The Lord of The Rings-fans, opgelet. Na Rivendell wordt de andere kant van het spectrum omgetoverd tot een reusachtige 18+-set: Barad-dûr. Het hol van de leeuw, met bovenop het angstaanjagende oog van Sauron. Met 5471 steentjes bouw je een 83 centimeter hoog gebouw vol authentieke details uit de film. In dit artikel laten we ze allemaal de revue passeren.

🎁 Check de set in de Store

LEGO Icons 10333 The Lord of the Rings- Barad-dûr 2 33
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10334 Retro Radio

Ja, er zijn ook nog toffe nieuwe LEGO-sets voor volwassenen die niet op een bestaande franchise gebaseerd zijn. Binnen de Icons-reeks kun je vanaf juni aan de slag met een nostalgische Retro Radio. Inclusief een ‘verborgen’ ruimte voor je telefoon, zodat er echt muziek uitkomt.

🎁 Check de set in de Store

LEGO's nieuwe Retro Radio speelt jouw muziek echt af
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Speed Champions 76924 Mercedes-AMG G 63 & SL 63

Ook voor autoliefhebbers is er weer genoeg moois te bouwen deze maand. Zoals de Mercedes-AMG G 63 en SL 63. Zelden wisten de ontwerpers zo realistisch op miniatuurschaal een auto te realiseren als in het geval van deze G 63. Check vooral de rest van het nieuwe Speed Wagons-wagenpark van de Denen, want dit is lang niet de enige nieuwe autoset.

🎁 Check de set in de Store

LEGO Speed Champions 76924 Mercedes-AMG G 63 & SL 63
(Afbeelding: LEGO)

Nog veel meer nieuwe LEGO-sets

LEGO brengt in juni altijd alle nieuwe basissets voor de rest van het jaar uit. Dat betekent dat de pareltjes uit dit artikel slechts een fractie van het totale nieuwe aanbod beslaan, dus bezoek vooral snel de overzichtspagina met alle nieuwe sets die in juni gelanceerd worden! Of check de beste sets van mei, die zelfs soms al met korting te scoren zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.