Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 6 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit LEGO-huis kost 0,04 procent van de gemiddelde huizenprijs

Met de gemiddelde huizenprijs in Nederland kom je tegenwoordig niet verder dan een LEGO-huis. En laat de Deense speelgoedfabrikant nou net een prachtige 18+bouwset van een boshuis in de verkoop hebben gegooid.

LEGO heeft de laatste tijd meerdere bouwsets van huizen gelanceerd, met de Sneeuwwitje-set als een van onze favorieten. Een nieuwe favoriet is dit huis in een bos.

Huis in het bos van LEGO

Weg van alle drukte in de stad vind je de mooiste huizen, al is heg in je kinderlijke fantasie. Die kun je nu de vrije loop laten met deze onlangs gelanceerde bouwset van een A-frame boshut.

Dit LEGO-huis kost 0,04 procent van de gemiddelde huizenprijs
(Afbeelding: LEGO)

De boshut zit vol details als thuiswerkattributen, huishoudelijke apparaten, een zolder en minifiguren met avontuurlijke kleding. Waarom het een 18+ bouwset is, is ons een raadsel. Met 2.082 onderdelen en een niet al te technisch bouwschema is het niet heel gecompliceerd om die LEGO-huis te bouwen.

0,04 procent van de gemiddelde huizenprijs

Het boshuisje is 28 centimeter hoog, 44 centimeter breed en 9 centimeter diep. Leuke bouwset, die het interieur in je echte huis verrijkt. Wees gerust, het is geen kale bedoeling zoals bij een nieuwbouwhuis. Bij de A-frame boshut worden bomen, stookhout en een voortuintje meegeleverd. De LEGO-minifiguren kunnen zelfs op avontuur in een kajak die je op de koop toekrijgt.

Dit LEGO-huis kost 0,04 procent van de gemiddelde huizenprijs
(Afbeelding: LEGO)

De A-frame boshut van LEGO staat te koop voor 179,99 euro. En om er een eigenlijk totaal irrelevante vergelijking in te gooien: dat is om precies te zijn 0,04 procent van de gemiddelde huizenprijs in Nederland anno 2024. Die ligt nu op 432.000 euro. Maar via Funda vinden we geregeld een aantrekkelijk huis dat ver onder die prijs ligt.

Grootste LEGO-sets ooit

Het kan altijd groter dan een huis. Zoals de Eiffeltoren, Titanic of het Colosseum. Check in een eerder artikel van Manners de grootste bouwsets ooit van LEGO.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.