Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 23 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s betaalbare nieuwe 18+ bloemen verrijken je interieur

Je kunt binnenkort een tweetal nieuwe kleurrijke bosjes bloemen in huis halen, die ook volgend jaar zomer nog staan te shinen. Maak kennis met de nieuwe Botanical-sets van LEGO.

LEGO opende afgelopen maand een nieuwe tijdelijke winkel in Utrecht. Geen Star Wars-sets, geen Technic of City; enkel bloemen en planten. Alsof je een reguliere plantenwinkel binnenloopt, maar dan met de Botanical-lijn van de Deense fabrikant. Het thema is duidelijk een schot in de roos geweest, waar LEGO dan ook gretig op voortborduurt met nieuwe sets.

LEGO breidt bloemencollectie uit

Daardoor kun je ook deze zomer je interieur weer opfrissen met nieuwe kleurrijke bloemen. Ga na wat een echt bosje bloemen kost, die na een week weer verwelken, en je hebt al snel een valide argument om nieuwe LEGO-sets in huis te halen. Een zomermaandje en je hebt de nieuwe Botanical-sets van het merk er weer uit.

De fabrikant heeft zojuist LEGO Icons 10368 Chrysanthemum en LEGO Icons 10369 Plum Blossom onthuld. Respectievelijk een chrysant en een pruimenbloesem. Beide sets hebben een prijskaartje van 29,99 euro. Reken maar uit: twee bosjes bloemen, en je hebt ze eruit. En dan krijg je er nog een versierde pot en houten voet bij ook! Ja, we helpen je alvast met je partner overtuigen.

LEGO Icons 10368 Chrysanthemum

LEGO Icons 10368 Chrysanthemum bestaat uit 278 steentjes, waarmee je pot met gouden band, een houten standaardje en uiteraard de chrysant zelf bouwt. De pot zelf is groen, met een pastel-achtige look die mooi matcht met de andere nieuwe bloemenset.

Het resulterende geheel is zo’n 26 centimeter hoog en kost dus 29,99 euro. Je kunt de set nu al pre-orderen als een cadeautje voor een geliefde of voor jezelf, en dan wordt de set vanaf 1 augustus geleverd. Precies op tijd voor een fleurige zomer. Helaas staat deze nieuwe set nog niet in de digitale LEGO Store, maar daar komt ongetwijfeld zeer binnenkort verandering in.

LEGO Icons 10369 Plum Blossom

De pruimenbloesem is een minder bekende bloemensoort, maar de LEGO-variant is er niet minder mooi om. LEGO Icons 10369 Plum Blossom heeft een pastelblauw pot, opnieuw met een matchende gouden band, en is net zoals zijn broer voorzien van een houten voet.

Door de takjes is dit model net iets hoger dan de chrysant: 34 centimeter. Ook deze bloemenset kost 29,99 euro en wordt vanaf 1 augustus geleverd.

Meer nieuwe LEGO

De boodschap van LEGO is echter duidelijk: deze gloednieuwe sets passen zo goed bij elkaar, dat je ze eigenlijk allebei zou moeten aanschaffen. Met zo’n prijs is dat ook beter te behappen, maar als je toch liever voor goedkopere sets gaat, dan kun je ons overzicht checken met de tofste nieuwe sets van deze maand.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.