Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 13 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

LEGO verrast met 8 Batmans in één set, van Dark Knight tot 1989

Naast opvallend filmnieuws omtrent Batman heeft ook LEGO goed nieuws voor fans van de DC-held. Binnenkort kun je maar liefst acht versies van de superheld in één set scoren.

Later dit jaar krijgt het voortreffelijke Joker een muzikaal vervolg. De losstaande film met Joaquin Phoenix als de aartsvijand van Batman wist in 2019 vriend én vijand te verrassen; zelfs Warner Bros. zelf geloofde eigenlijk niet in het project.

Meer Joker en Batman in de bioscoop

Regisseur Todd Phillips kreeg een minibudgetje en externe financiers werden erbij gehaald om de risico’s te minimaliseren. Een zet die ervoor heeft gezorgd dat de filmstudio een hoop dollars heeft misgelopen.

Joker: Folie à Deux, zoals de sequel gaat heten, komt begin oktober uit en is voorzien van een tig keer groter budget. Ergens zonde, want juist de beperkte schaal en creatieve oplossingen van het eerste deel maakten die film zo uniek, maar het wordt zeer interessant om te gaan zie wat Phillips met zo’n podium voor elkaar weet te krijgen.

LEGO 42155 The Batman - Batcycle
Robert Pattinson als The Batman (Afbeelding: Warner Bros.)

Aan de andere kant van het spectrum hebben we Batman. In 2022 kwam The Batman uit, een gloednieuwe versie van de antiheld, met Robert Pattinson als een jongere Bruce Wayne. Ook daar krijgen we een vervolg op, maar die staat pas op de planning voor 2 oktober 2026 helaas. Toch is er ook goed nieuws omtrent het filmproject te melden: insiders melden dat er volgend jaar niet één maar twee nieuwe films worden geschoten, back to back.

LEGO BrickHeadz Batman 8-in-1

Neem dat nieuws met een flinke korrel zout, maar het moge duidelijk zijn dat Warner Bros. Discovery, zoals het bedrijf tegenwoordig heet, vol inzet op de standalone films van Matt Reeves en Todd Phillips.

Terwijl we afwachten hoe die focus uit gaat pakken, heeft LEGO een toffe zoethouder voor Batman-fans op de planning staan. De fabrikant verkoopt al jaren BrickHeadz, een soort Funko POPs, maar dan van LEGO. Een gestandaardiseerd ontwerp, een jasje waarin elk bekende gezicht uit elke megafranchise ooit gegoten kan worden. Van Legolas uit The Lord of the Rings tot Donald Duck.

LEGO BrickHeadz 40748 Batman 8-in-1 22
(Afbeelding: LEGO)

Nu is de vleermuisheld op een bijzondere manier aan de beurt. Vanaf 1 juli krijg je namelijk de kans om niet één, maar in één keer maar liefst acht versies van de iconische DC-held in elkaar te zetten. LEGO BrickHeadz 40748 Batman 8-in-1 gaat 19,99 euro kosten, waarvoor je 325 steentjes in je handen gedrukt krijgt.

Acht klassieke versies van Batman

Vervolgens kun je zelf kiezen welke van de acht verschillende Batmans je in elkaar wil gaan zetten:

  • Bronze Age Batman
  • Classic TV Series
  • Batman 1989
  • The Animated series
  • The Dark Knight Trilogy
  • Batman v. Superman
  • The LEGO Batman Movie
  • The Batman

Zo kun je dus elke week weer een andere Bruce Wayne neerzetten. Of je koopt meerdere exemplaren en bouwt je eigen droomteam.

LEGO BrickHeadz 40748 Batman 8-in-1 22
(Afbeelding: LEGO)

De keuze is aan jou. LEGO BrickHeadz 40748 Batman 8-in-1 kan elk moment in de LEGO Store verschijnen en is vanaf dan ook direct te bestellen. Via deze zoekopdracht kun je ‘m dan vinden. De set wordt vanaf 1 juli geleverd.

Ben je niet zo van de superheld? Check dan ook de toffe nieuwe 18+ LEGO-releases van juni.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.