Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 3 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Legendarische duo Beavis and Butt-head is terug

Menige tv-kijker van zekere leeftijd is opgegroeid met Beavis and Butt-head. Het iconische animatieduo is terug en gaat nu de ruimte in in Beavis and Butt-head Do The Universe. De film is vanaf 23 juni te zien op Paramount+.

Beavy and Butt-head zijn terug! Het is voor het eerst in tien jaar dat het duo een nieuwe film krijgt. Wederom wordt het project geschreven en geregisseerd door bedenker Mike Judge. De grillige pubers zagen in 1993 het levenslicht. Ze vullen hun dagen vooral met luieren, televisie kijken, seksuele frustraties uiten en elkaar goed uitschelden.

Back to the future

De heerlijke idioten/incompetent gespuis, die hun faam hebben gekregen dankzij MTV, zijn in de nieuwe film door een zwart gat gevallen. Hierdoor komen ze in 2022 terecht en moeten ze dealen met het leven in de 21ste eeuw. Het verhaal speelt zich dus zo’n 26 jaar af na Beavis and Butt-Head Do America (1996).

Beavis Butt-Head
Inmiddels klassieke onzin. (Afbeelding: Paramount Pictures)

Beavis and Butt-Head Do the Universe wordt wederom ingesproken door Mike Judge zelf, maar nu ook met Gary Cole, Nat Faxon, Tig Notaro en anderen.

MTV Awards

De film is vanaf 23 juni te zien op Paramount+. Sterker nog; kijkers van de 2022 MTV Movie & TV Awards krijgen een exclusief kijkje van de film. De CEO van Paramount is in ieder geval enthousiast: “Deze nieuwe avonturen van Beavis and Butt-Head gaan zowel oude als nieuwe fans vermaken”, aldus Chris McCarthy.

Ook wordt de film de start van nieuwe afleveringen van de serie waarin onze geliefde Beavis and Butt-Head metalhead-debielen volwassen zijn. Dikke kans dus dat het de aftrap is voor een compleet geschift nieuw universum.

Als Paramount nu ook even nieuwe Zig &Zag– en The Maxx kan regelen, zou dat helemaal fijn zijn. Laat die oude nieuwe shows door Ray Cokes aftrappen, en MTV heeft wellicht een deel van zijn kijkers weer terug. Want zo lekker gaat het niet met de muziekzender die al decennia amper muziek meer toont.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.