Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 6 goede films verdwijnen deze week

Ook in week 50, zo vlak voor de feestdagen, verwijdert Netflix content. Het is je laatste kans op zes films die niet zo bekend zijn qua naam, maar prima beoordeeld worden.

Netflix heeft een steeds grotere focus op eigen originele content, maar nog altijd koopt de streamingdienst ook films en series van andere partijen. Dat zorgt voor een komen en gaan van topfilms en verborgen parels, waarvan de streamingdienst zelf geen duidelijk overzicht geeft.

Laatste kans: 6 films verdwijnen in week 50 van Netflix

Op de homepage van de streamingdienst kun je niet zien welke films wanneer verdwijnen, tenzij je op de titel zelf klikt. Wij pikken de beste titels eruit, zodat jij die nog kunt zien voordat ze verdwijnen. In de twee na laatste week van 2021 is het je laatste kans op de onderstaande titels.

1. Seoul Searching (2015)

Zuid-Koreaanse films en series zijn populair op dit moment. In dat licht is Seoul Searching een aanrader. Een groep tieners ontmoet elkaar op een zomerkamp in Zuid Korea. De jongeren delen daar hun eerdere ervaringen. Hoewel ze allemaal een gelijksoortige achtergrond hebben, hebben ze heel verschillende verhalen te vertellen. Zeker een aanrader als je van K-drama houdt, al is het een Amerikaans-Koreaanse film.

Seoul Searching is tot en met dinsdag 14 december te zien op Netflix.

2. Café Derby (2015)

Georges, een gedreven marktkoopman, hoort dat de paus naar België komt. Hij maakt van deze gelegenheid gebruik om een slaatje te slaan en opent Café Derby, tot ergernis van zijn familie.

Café Derby is tot en met dinsdag 14 december te zien op Netflix.

3. Isoken (2017)

Isoken is een alleenstaande vrouw van 34. Haar moeder wil haar koppelen aan een zwarte ondernemer, maar ze voelt zich aangetrokken tot een witte persfotograaf.

Isoken is tot en met dinsdag 14 december te zien op Netflix.

4. The Book of Henry (2017)

Alleenstaande moeder Susan woont samen met haar twee zoons. De oudste, Henry, wordt verliefd op zijn buurmeisje Christina. Ze wordt mishandeld door haar stiefvader en Henry verzint een plan om zijn buurmeisje te redden. Sterke thriller/drama.

The Book of Henry is tot en met woensdag 15 december te zien op Netflix.

5. Free State of Jones (2016)

In 1863 dient Newt Knight, een boer uit Mississippi, als dokter voor het leger van de Geconfedereerden. Knight is tegen slavernij en helpt liever de gewonden dan dat hij tegen de Unie vecht. Originele oorlogsfilm, gedoopt in een lekker drama-sausje.

Free State of Jones is tot en met donderdag 16 december te zien op Netflix.

6. Rundfunk: Jachterwachter (2020)

De film Rundfunk: Jachterwachter kreeg niet de beste beoordelingen, maar is bij tijd en wijle hilarisch. Je moet er van houden.

Rundfunk: Jachterwachter is tot en met donderdag 16 december te zien op Netflix.

Lees hier welke films en series er allemaal bijkomen op Netflix in december 2021.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.