Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Kendall Jenner eert Wim Hof zoals The Iceman het verdient

Kendall Jenner die in een minuscule bikini door de sneeuw dartelt. Ook dit heeft de wereld te danken aan Wim Hof, beter bekend als The Iceman.

Je kunt Wim Hof een rare snuiter vinden, zijn methode is een wereldwijd succes. Wereldwijd volgen duizenden zo niet miljoenen mensen zijn wetenschappelijk onderbouwde trainingen, waaronder veel beroemdheden. In Nederland is Arie Boomsma wat dat betreft de vaandeldrager, op internationaal vlak wordt The Iceman nu gepromoot door Kendall Jenner, die een slordige 215 miljoen volgers op Instagram heeft.

Kendall Jenner trotseert de sneeuw in bikini

ā€œWim Hof zei ijsbadenā€, aldus Kendall Jenner op Instagram. Om haar woorden luister bij te zetten, postte het topmodel drie fotoā€™s waarop ze lopend door de sneeuw te zien is in de diepe sneeuw. We wachten nog steeds op het ijsbad, to be continued.

Eigenlijk speelt Kendall Jenner hier trouwens vals, want die enorme bontlaarzen (echt of nep, wie het weet mag het zeggen) horen natuurlijk niet bij de methode van Wim Hof. Maar goed, bij deze dame, met overigens een verrassend verfijnde autosmaak, zien we het door de vingers.

De Wim Hof-methode

Welke beroemdheid in tegenstelling tot Kendall Jenner niet vals speelt wat betreft de methode van Wim Hof is Gwyneth Paltrow. De actrice wijdde er zelfs een complete aflevering aan in haar Netflix Original-docu The Goop Lab.

Maar wat houdt die methode van Wim Hoff nou precies in? Heel kort gezegd bestaat die uit drie pijlers: koude training, ademhaling en mindset dan wel focus. Dat kan zich vertalen in iets simpels als dagelijks koud (af)douchen, maar je kunt ook een volledige training volgen. Lees op de website van The Iceman wat de methode exact inhoudt, en uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat bepaalde aspecten echt de moeite waard zijn.

Naast kou kan Kendall Jenner overigens ook prima een hittegolf doorstaan. Bekijk hier hoe ze dat deed in 2019. En ere wie ere toekomt, in de onderstaande videoā€™s zie je dat ze aardig bedreven is op een snowboard.

Micro-bikini als trend

De micro-bikini is overigens een trend die de familie van Kendall Jenner volledig op haar conto mag schrijven. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.