Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 jongste miljardairs ter wereld en twee heten Kim Jung

De een zwoegt een leven lang voor zijn pensioen, de ander is al miljardair voordat hij iets van het leven snapt. Dit zijn de jongste miljardairs ter wereld en hun vermogen.

Wat direct opvalt in de top 5, die is samengesteld op basis van geschatte vermogens door zakentijdschrift Forbes, zijn twee Zuid-Koreaanse meisjes. Dit zijn de zusjes Kim Jung, die hun vermogen te danken hebben aan hun vader Kim Jung-ju, oprichter van Nexon.

De jongste miljardairs ter wereld

Maar de jongste miljardair ter wereld is een Italiaan. Ook Clemente Del Vecchio heeft zijn krankzinnige vermogen te danken aan zijn vader. Een top 5. Ze zijn allemaal erg zuinig op hun portretrecht, dus je moet zelf maar even googelen op foto’s, waarop wij geen rechten hebben.

1. Clemente Del Vecchio

Leeftijd: 19 jaar
Vermogen: 3,8 miljard euro

De Italiaanse Clemente Del Vecchio is de jongste van zes kinderen van Italiaans zakenman Leonardo Del Vecchio. Leonardo is w√©l een selfmade man. Na zijn jeugd in een weeshuis doorgebracht te hebben, lukte het hem via een lange om met Luxottica ‚Äės werelds grootste bedrijf in de brillenindustrie op aarde op te zetten. Hij liet zijn vermogen van 26 miljard euro achter aan zijn kinderen, waarvan Clemente de jongste is. Lees hier meer over Clemente Del Vecchio.

2. Kim Jung-youn

Leeftijd: 20 jaar
Vermogen: 1,6 miljard euro

Kim Jung-youn is de 20-jarige dochter van Kim Jung-ju, oprichter van Nexon, het grootste gamingbedrijf van Zuid-Korea. Net als haar twee jaar oudere zus erfde Kim Jung-youn volgens Forbes een belang van 30,78% in NXC, de persoonlijke holdingmaatschappij van haar vader. Het in Zuid-Korea gevestigde NXC is de grootste aandeelhouder van het in Japan genoteerde Nexon, met een belang van bijna 48%. Lees hier meer over Kim Jong-youn.

3. Kevin David Lehmann

Leeftijd: 21 jaar
Vermogen: 2,3 miljard euro

Zijn vader, Guenther Lehmann, was één van de eerste investeerders in DM, een keten van drogisterijen à la Kruidvat. Hij investeerde in de drogisterij in 1974, één jaar nadat de eerste DM werd geopend. Op dat moment runde hij zijn eigen supermarktketen. De investering leverde hem miljarden op.

Vader Lehmann droeg 50 procent van zijn aandelen over aan Kevin toen hij 14 jaar oud was. Dat lijkt wellicht een beetje jong, maar tot Kevin David Lehmann meerderjarig was, kon hij niet aan deze aandelen komen. Toen de jongen in 2020 dan eindelijk 18 jaar oud werd, was hij in één klap miljardair. Lees hier meer over Kevin David Lehmann.

4. Kim Jung-min

Leeftijd: 22 jaar
Vermogen: 1,6 miljard euro

Kim Jung-min is de oudere zus van de nummer twee op de lijst met jongste miljardairs ter wereld, Kim Jung-youn. Ze erfde exact evenveel, maar is simpelweg iets ouder.

5. Luca Del Vecchio

Leeftijd: 22 jaar
Vermogen: 3,8 miljard euro

Luca Del Vecchio is de oudere broer van jongste miljardair ter wereld, Clemente Del Vecchio. Hij erfde exact evenveel, maar is simpelweg iets ouder.

De top 5 met jongste miljardairs ter wereld is samengesteld op basis van de real-time Forbes Billionaires List.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.