Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Jonah Hill en Eddie Murphy knallen Netflix op met nummer 1-hit

De nieuwe film met Jonah Hill en Eddie Murphy is binnengekomen op Netflix als nummer 1-hit. Check You People, wereldwijd de meest gestreamde film van dit moment.

Als je Jonah Hill en Eddie Murphy in de gelederen hebt, dan is de kans op een hitfilm groot. Maar je moet het nog maar even doen. Anderzijds is het Netflix-publiek vrij makkelijk te bespelen; gooi er een campagne tegenaan, zorg dat mensen doodgegooid worden met aankondigingen en de top 10-klassering doet de rest.

You People op Netflix

En dan weten de meeste mensen nog steeds niet waar de film over gaat. Welnu, You People is een romantische komedie over moderne liefde en gezinsdynamiek te midden van botsende culturen, maatschappelijke verwachtingen en generatieverschillen. Jonah Hill speelt Ezra, die samen met zijn vriend Mo een podcast host over Afrikaans-Amerikaanse kwesties. Hij komt zelf uit een joodse familie, maar begint te daten met iemand uit een moslimfamilie. Eddie Murphy speelt Akbar, de vader van de vrouw waarop Ezra verliefd raakt.

De dame in kwestie is Amira, gespeeld door Lauren London. Andere prominente castleden in You People naast Eddie Murphy en Johah Hill zijn onder anderen Sam Jay, Julia Louis-Dreyfus, Nia Long en David Duchovny. Geen halve maatregelen namens Netflix.

Filmcritici over Eddie Murphy en Jonah Hill

Op dit moment is You People wereldwijd de meest gestreamde film. Ook in Nederland en België staat de Netflix Original met Eddie Murphy en Johah Hill fier op nummer een, zo blijkt uit data van FlixPatrol.

you people, netflix, jonah hill, eddie murphy, nummer 1 hit, best bekeken film
David Duchovny, Julia Louis-Dreyfus, Jonah Hill, Lauren London, Eddie Murphy en Nia Long (Afbeelding: Netflix)

Leuk, die kijkcijfers, maar hoe wordt de Netflix-film beoordeeld? Nou, niet al te best. Waarbij we direct even de nuance willen maken dat dit bij romantische komedies vaak het geval is. Die kijken doorgaans lekkerder weg dan de recensies doen vermoeden. Feit is dat You People op Rotten Tomatoes bedroevend scoort met 45% (filmcritici) en 43% (het publiek). IMDb is iets milder over het werk van Jonah Hill en Eddie Murphy, maar ook hier is de rating van 5,6 uit 10 niet om over naar huis te schrijven.

We zouden zeggen: oordeel vooral zelf. You People is nu te streamen op Netflix. Check ook de nieuwe documentaire met Jonah Hill, die 100% scoort op Rotten Tomatoes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.