Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Joker 2 trekt nu al miljoenpubliek en fans gaan los op laatste scène

Eindelijk is het zover: Joaquin Phoenix is terug als de Joker in de eerste trailer voor Joker: Folie à Deux is eindelijk gelanceerd. Een duistere musical met Lady Gaga als Harley Quinn.

De eerste Joker-film was voor praktisch iedereen een grote verrassing. Zelfs Warner Bros. zelf had er geen vertrouwen in, en haalde er externe financiers bij om het gevreesde risico te dekken. Achteraf een pijnlijke fout, want met een budget van ‘slechts’ 63 miljoen dollar en een monsteromzet van meer dan een miljard dollar is Joker een van de meest winstgevende films aller tijden.

Joker: Folie à Deux gaat next-level

Dat laat de studio zich niet nog een keer gebeuren. Voor de langverwachte sequel van regisseur Todd Philips tast Warner Bros. diep in de buidel, met een budget van 200 miljoen dollar budget als resultaat.

Begin oktober gaan we erachter komen wat Philips en Joaquin Phoenix met dat geld hebben gedaan. En vooral; of meer geld meer beter is. De eerste Joker-film was juist tof door de kleinschalige schaal. Eindelijk geen bombastisch superhelden-werk, maar een subtielere dramafilm. Dat Warner Bros. nu de geldkraan flink opendraait is dus niet automatisch een goed teken.

Wel kun je nu al de conclusie trekken dat het prachtige beelden oplevert. Na een aantal eerste setfoto’s en stills heeft Warner Bros. nu namelijk eindelijk de allereerste trailer voor DC’s Joker: Folie à Deux uitgebracht. Die blijkt nu al een groot succes.

Binnen zeven uur tijd is de grens van 4 miljoen kijkers reeds overschreden. Fans loven massaal de laatste scène. Joker en Harley Quinn geven gestalte aan een fraai shot waarin een streep lippenstift, het raam van een gevangenis en de prachtige verwrongen tronie van Joaquin Phoenix samenkomen. Daarna verspringt het beeld naar de filmtitel. ‘Dit is precies wat een trailer zou moeten zijn’, lezen we in de comments. ‘Niet te veel weggeven, maar precies genoeg om mensen enthousiast te maken’. Precies wat wij dachten!

‘F*cking geniaal’

Joaquin Phoenix speelt opnieuw de rol van Arthur Fleck in de door Todd Phillips geregisseerde film, dit keer tegenover Lady Gaga als Harley Quinn, de grote nieuwkomer in deze film.

Het team gaat duidelijk niet voor een veilige herhaaloefening, want Folie à Deux wordt beschreven als een duistere musical. Verwacht echter geen Disney-achtige tafereeltjes: “Het muzikale aspect wordt niet op een conventionele manier gepresenteerd. Ze zingen natuurlijk, maar het werkt compleet anders dan je denkt. Heel riskant, maar f*cking geniaal, ” aldus iemand die de film al heeft gezien tijdens testscreenings.

Musical met Lady Gaga

Het Joker-vervolg wordt een jukeboxmusical met 15 bekende nummers en het verhaal speelt zich grotendeels af in Arkham Asylum. De titel van de film, Joker: Folie à Deux, verwijst naar de klinische term voor de “gedeelde waanzin”, hallucinaties en wanen van twee mensen. Oftewel: de Joker en zijn liefje, Harley Quinn.

Verder bestaat de cast van de film onder andere uit azie Beetz als Sophie Dumond, Catherine Keener, Jacob Lofland, and Brendan Gleeson. Een ding waarderen we nu al: Todd Philips kiest niet voor de veilige route en neemt risico’s. Die pluim verdient ie nu al. Of daar ook een goude pluim bij moet gaan komen, gaan we in oktober ontdekken. Joker: Folie á Deux staat op de bioscoopagenda voor 4 oktober.

Over de bioscoopagenda gesproken: heb je de trailer voor de beste film van 2024 al gezien? Apple trekt een absurd blik aan grote namen open.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.