Noah Korevaar
Noah Korevaar Bioscoop 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

John Wick-studio scoort met nieuwe film Kill: ‘High van adrenaline’

De nieuwe John Wick is opgestaan, en dan hebben we het niet over Monkey Man. De studio achter de Keanu Reeves-franchise pakt perfecte scores met een bloederige achtbaanrit in een trein: het toepasselijk getitelde Kill.

Afgelopen februari kwam het goede nieuws naar buiten dat de volgende John Wick-film is uitgesteld. Dan hebben we het over Ballerina, een bloederige spin-off waarin Ana de Armas een ballerina slash huurmoordenaares speelt. Goed nieuws ja: de producenten achter de franchise willen de actiefilm naar een hoger niveau tillen. Geen goedkope cashgrab, maar de kwaliteit die fans gewend zijn van John Wick.

Studio John Wick onthult nieuwe film

Top, maar dat zorgt er wel voor dat 2024 opeens een Wick-loos jaar is geworden. Gelukkig zit de studio achter de hitfranchise niet stil. Na een oorlogsfilm met een John Wick-sausje heeft Lionsgate nu namelijk een nieuwe thriller vol actie onthuld: Kill. Ja, de titel maakt al meteen duidelijk dat de studio naast Keanu Reeves nog een moordmachine klaar heeft staan in de coulissen.

Kill gaat over een legercommando wiens grote liefde tegen haar wil in is verloofd. Ja, een gearrangeerd huwelijk. Direct stapt hij op een trein richting New Delhi om daar een stokje voor te steken. Maar wat een doorsnee treinritje door India had moeten zijn, ontspoort al snel volledig. Een bende met messen zwaaiende dieven begint namelijk de passagiers te terroriseren, waarmee er roet in het eten van de militair wordt gegooid. Oftewel: bloederige actie in een rijdende trein. Niet het meest originele filmrecept, maar Lionsgate weet na de Wick-films maar als te goed dat dat ook niet nodig is.

Kill pakt perfecte score

Kill is een Indiase productie, als de locatie en het thema van de actie-achtbaanrit dat al niet duidelijk maakten. Dankzij Lionsgate krijgt de actiefilm nu een wereldwijde bioscooprelease, begin juli. Recensenten hebben al de kans gekregen om de Indiase John Wick te checken, met lovende reviews als resultaat. Sterker nog, Kill scoort de perfecte 100 procent op Rotten Tomatoes.

“Deze film heeft me volledig weggeblazen en liet me high achter door de adrenaline van dit buitengewone gevecht dat zich volledig afspeelt in een rijdende trein. Het is een nieuwe mijlpaal in het genre,” aldus de lyrische reviewer Alex Billington. Variety noemt Kill zelfs “een bijna perfecte actiethriller.”

Of zoals filmrecensent Dan Scully zijn oordeel samenvat: “Kill maakt van elke stoot, elke trap, elke klap van een hoofd tegen een bagagerek een kunstwerk.” Kiek, dat klinkt zeker als niet alleen een goede zoethouder, maar zelfs als een waardige concurrent voor John Wick.

Begin juli kunnen we zelf in de bioscoop gaan ervaren wat deze Indiase adrenalinebom te bieden heeft. John Wick-fans hoeven zich in ieder geval ook nu niet te vervelen, want op dit moment scoort ook de Keanu Reeves van Mumbai in de Nederlandse bioscopen. Of stream de oorlogsfilm van de studio achter John Wick die vorig jaar uitkwam.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.