Pim Jansen
Pim Jansen Kleding 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Jean Paul Gaultier choqueert met wel héél naakte jurk en jumpsuit

De ‘naked dress’ dan wel doorkijkjurk is een trend van alle tijden, die af en toe weer komt opzetten. Nu neemt modehuis Jean Paul Gaultier de term wel heel letterlijk, met een tattoo-jurk die niet echt geschikt is om naar het werk te dragen. In de categorie: de modewereld weet het ook niet meer.

Beroemdheden hullen zich regelmatig in een doorkijkjurk. Niets wordt daarin bedekt, maar ook weer wel. Bij deze nieuwe jurk van Jean Paul Gaultier, die op social media als een lopend vuurtje rond gaat, wordt juist alles bedekt, maar ook weer helemaal niets.

Jurk uit tattoo-collectie Jean Paul Gaultier

We hebben het over een specifieke jurk uit de nieuwe Tattoo Collection van Jean Paul Gaultier. De collectie – heren, dames en unisex – bestaat uit doorzichtige items met geborduurde tatoeages. Best cool, niet goedkoop, wel gedurfd.

Het betreffende klapstuk is de Long Nude Body Tattoo Dress. Hierop staat een naakt vrouwenlichaam met piercings en tatoeages afgebeeld. Of we deze naakte jurk op de rode loper tegenkomen, is de vraag. Feit is dat je er aardig wat geld voor moet neertellen, namelijk 590 euro.

‘Naked jumpsuit’

Naast de naakte jurk is er ook een ‘naked jumpsuit’. Hetzelfde concept, maar dan 100 euro duurder. Dan is er ook nog een mini-jurkje, waarvoor je 450 euro betaalt.

En noem ons puberaal, hier op de redactie hopen we dat deze jurken en jumpsuits daadwerkelijk een trend worden. De werkvloer en het straatbeeld kunnen wel een beetje opschudding gebruiken, nietwaar? Verder bestaat de collectie van Jean Paul Gaultier uit veel gedurfde items voor heren en dames, incluis controversiële kledingstukken als de Safe Sex Bodysuit. Neem hier een kijkje.

Meer op zoek naar schoenen? Check deze klassieke Nike-sneakers met korting in de najaar-sale van 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.