Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Interview: Tom Waes en Nazmiye Oral over Undercover seizoen 3

Wie Undercover zegt, zegt al snel Tom Waes. De Belgische acteur is een van de grote sterren in de serie. Wij spraken hem en het nieuwe gezicht van de serie, Nazmiye Oral. Over het derde seizoen van de Nederlandstalige topserie op Netflix, sinds deze week te zien.

Tom Waes kennen fans van Undercover beter als undercoveragent Bob in de Netflix-serie. Dit keer maakt hij jacht op Leyla Bulut en haar criminele organisatie. Maar hier zitten de twee vijanden gebroederlijk naast elkaar en vertellen ze over het nieuwe seizoen.

Tom Waes verrast door Undercover 3

Voor Waes is Undercover inmiddels bekend terrein. “De derde aflevering van het nieuwe seizoen heeft me wel verrast. Mijn personage heb ik helemaal in me. Dan is het ook leuk als er vers bloed bijkomt. Een ijzersterke vrouw waartegen ik mag spelen”, aldus de acteur, die uiteraard doelt op Oral.

“Een tijd geleden kwamen de scenaristen naar me toe met het idee voor het derde seizoen, dat Ferry en Bob moeten samenwerken. Ik zei: ‘Komaan, dat kan toch niet!’ Maar ja, dan komen die scenario’s door en dan denk je: ‘Verdomme, dat is goed gevonden.’ En dan ook nog die Turkse bende, dat heeft me wel verrast ja!”

Tom Waes in Undercover.

Nazmiye Oral als criminele ‘zakenvrouw’

Een nieuw gezicht in de serie is natuurlijk Oral. Zij vertelt over haar personage: “Lelya is eigenlijk een matriarch. Haar familie staat op nummer 1 en verder is ze ook een echte zakenvrouw. Ze ziet het ook als zakendoen. Het vak waarin ze zit vraagt misschien om andere dingen.”

Michael Jordan, the last dance, outfits, 1998
Nazmiye Oral is een van de nieuwe gezichten in Undercover.

Toch is het opvallend dat Oral in Undercover speelt. Ze had de serie voor haar auditie nog nooit gezien. “Schande”, grapt Waes. Oral: “Ik heb de serie natuurlijk teruggekeken. Ik vond het dan ook fijn dat mijn personage een licht Vlaams Accent heeft. Niet helemaal Nederlands met een harde G. Ook hebben we naar oude Turkse films gekeken. Daarin heb je van die straat maffia-lui, die tegelijkertijd bad en good guys zijn. Een soort Robin Hoods van de straat. Het zijn wel zware jongens. Ze droegen hun colbertje over hun schouder en hadden een ketting. Dat heb ik allemaal meegenomen in mijn rol als Leyla.”

Undercover seizoen 3: meer Ferry en een andere aanpak

Het volledige interview bekijk je op video
Dit is slecht een klein stukje van het interview met Nazmiye Oral en Tom Waes. Het hele gesprek hoor je in de video in dit artikel. Undercover is sinds zondag 21 november te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.