Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

IMDb is wel héél negatief over Rico Verhoeven in Black Lotus

Als je checkt of een film de moeite waard is, kijk je eerst even op IMDb. Doe dat maar niet voor Black Lotus, de nieuwe actiefilm met de hoofdrol waar Rico Verhoeven al zo lang van droomde.

Peter Bosz deed afgelopen weken twee van de meest publiekelijke (en gênante) open sollicitaties ooit. Bij zowel Rondo als Studio Voetbal zei hij zonder het te zeggen dat hij volgend jaar dolgraag trainer van Ajax wil worden. Maar dit openlijke geflirt haalde het lang niet bij de open sollicitatie van Rico Verhoeven, die al jarenlang van de daken schreeuwt acteur te willen worden.

Black Lotus met Rico Verhoeven

Nu heeft hij dan eindelijk zijn gedroomde hoofdrol, in Black Lotus. De Nederlandse kickbokser kruipt in de huid van special forces-officier Matteo Donner. Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf hij, kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden. Niet het plot waar IMDb blij van wordt, verklappen we vast.

Naast Rico Verhoeven spelen onder anderen Frank Grillo, Marie Dompnier, Peter Franzén, Pippi Casey, Rona-Lee Shimon in Black Lotus. Acteurs met een aardig CV, maar niet de bekendste namen. Of ze samen de kijker en filmcriticus kunnen bekoren? Nou, vooralsnog nog niet echt.

IMDb geeft een dikke onvoldoende

Op IMDb, een graadmeter voor veel filmliefhebbers, scoort Black Lotus een 4,4 uit 10. Liefst 32,4% van de kijkers geeft de film met Rico Verhoeven zelfs een 1 uit 10. Een interessante nuance: kijk je alleen naar de Verenigde Staten, dan scoort de film een 7 uit 10. De Volkskrant geeft dan weer slechts 2 sterren. “Te veel saaie dialogen”, schrijft de krant. Maar dit soort simpel vermaak, in de goede zin van het woord, moet je ook eigenlijk helemaal niet recenseren. Gedachten op nul, popcorn snaaien en kijken.

Oordeel vooral zelf. De eerste film met Rico Verhoeven in de hoofdrol is nu te bekijken in de Nederlandse bioscoop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.