Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 25 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Humberto Tan bij Zomergasten in 21 reacties samengevat

Humberto Tan zat gisteravond aan tafel bij Zomergasten en daar was van tevoren veel kritiek op. Hij zou het programma onwaardig zijn omdat hij en dat soort flauwekul. Maar het werd juist een prachtige uitzending, die je hier terugkijkt. Geen tijd voor? De reacties op Twitter geven een aardig beeld.

Zomergasten is een van de laatst over gebleven parels op televisie in het genre slow television. Een bekende of interessante Nederlander, Vlaming of andere Nederlandssprekende buitenlander mag zijn of haar favoriete televisieavond samenstellen. De gast komt meestal uit de literatuur, wetenschap, televisiesector, politiek of het bedrijfsleven. Tijdens de laatste paar seizoenen is Janine Abbring de interviewster. Daarvoor waren er bij de verschillende jaargangen verschillende presentatoren, waaronder Paul de Leeuw, Thomas Elderink, Wilfried de Jong, Adriaan van Dis en Joost Zwagerman.

Humberto Tan bij Zomergasten

Gisteravond trapte presentator en interviewer Janine Abbring een nieuw seizoen af met Humberto Tan. Uiteraard waren er mooie fragmenten over Surinamers, historische voetbalbeelden, kwam zijn moeder uitgebreid voorbij en werd er over zijn pijnlijke exit bij RTL Late Night gesproken. Maar de meeste indruk maakte de presentator tijdens Zomergasten met het verhaal over zijn overleden broer, wiens doodsvonnis AIDS was.

Reacties van kijkers uit alle hoeken

Bij voorbaat was er zoals gezegd veel te doen over Humberto Tan bij Zomergasten. Maar eigenlijk kon niemand eromheen dat het gewoon een fantastische televisieavond was. Literaire twitteraars vonden hem vooral een mooie verteller, mensen werden geraakt en uiteraard waren er ook cynische reacties en puntjes van kritiek. Een compilatie van de reacties op Twitter.

In totaal keken 526.000 naar de aflevering. Bekijk de uitzending van Zomergasten met Humberto Tan hier terug.

Janine Abbring zette Humberto Tan niet echt voor het blok. Dat deden ‘de sekszusjes’ laatst wel met deze pikante vraag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.