Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Huis in Zweden met privémeer op toplocatie te koop voor €57.000

Vlakbij het idyllische stadje Filipstad in Zuid-Zweden, ligt een eenvoudig huis op een riant perceel. Het privé-meer in de achtertuin spreekt het meest tot de verbeelding, maar er zijn meer verrassende extra’s.

De Zweedse makelaar van dienst, Anna Hermansson, prijst deze woning in Zweden aan als een ‘perfect huis voor mensen die op zoek zijn naar een harmonieus toevluchtsoord’. Nu moet je de verhalen van makelaars normaliter met een korreltje zout nemen, maar hier raakt Anna Hermansson volgens ons precies de juiste snaar. We hebben weinig plekken op aarde gezien die er zo harmonieus uitzien als Filipstad en omgeving.

Daar kan zelfs deze eveneens goedkope woning (voor Nederlandse begrippen dan) in Friesland met open uitzicht niet aan tippen. 

Goedkope woning in Zweden ligt in prachtig natuurgebied

Door het huis uit 1970 een ‘prachtige combinatie van rustieke charme en modern gemak’ te noemen, slaat Anna een beetje door. De rustieke charme zien we nog wel, maar modern zouden we de woning van 60 vierkante meter niet willen noemen. 

huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

De keuken en het woongedeelte zijn netjes, maar ook gedateerd. Bovendien moet je naar de wc op een chemisch toilet. Hier staan gelukkig wel een paar verrassende pluspunten tegenover.

Mooie tuin, grote timmerschuur en meer met privé-zwemgedeelte

Zo heb je vanaf het terras een fraai uitzicht over de even fraaie tuin van 1.313 vierkante meter. Daarnaast is er een apart bijgebouw waarin een riante timmerschuur huist. Ideaal voor klussers die de verouderde woonkamer willen aanpakken. Ook zit er een beest van een grasmaaier bij de koop inbegrepen om de lap grond in toom te houden.

huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Tot slot loop je vanuit je tuin zo het Lersjo Age-meer in, waarvan een deel is afgeschermd voor vreemden en alleen door jou en de buren wordt gebruikt − om een bootje aan te meren of om een dagelijkse ochtendduik in te maken.

De hoogtepunten van Filipstad en omgeving

De woning ligt in het buitengebied van het Zuid-Zweedse Filipstad. Voor artikelen als deze wil het nog wel eens moeilijk zijn om mooie foto’s te vinden van de omgeving, maar daar is in dit geval geen sprake van. Het stadje heeft een Instagram-pagina helemaal vol met prachtige omgevingsfoto’s. Voor de Manners-redactie allerminst een sinecure om de drie mooiste uit te kiezen, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Bekijk echter vooral de Instagram-pagina zelf nog even. 

Voor wie een bod wil uitbrengen op dit harmonieuze toevluchtsoord (blijft mooi gezegd), verwijzen we naar deze pagina op Hemnet, het Zweedse Funda.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.