Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Duurzame Funda-parel aan water met vrij uitzicht kost €275.000

De kleur van de muren zal niet bij iedereen in de smaak vallen, maar het energielabel A, het terras aan het water en het vrije uitzicht doen dat wél. De sympathieke vraagprijs van 275.000 euro tilt deze woning in Friesland verder omhoog naar het niveau van onvervalste Funda-parel.

Geen betere plek om ‘s ochtends de gordijnen te openen dan in Gauw, waar je de sloot voor je voeten hoort stromen en over Friese graslanden uit tuurt zo ver het oog reikt. Denken we hè. Zelf zien we al jaren een parkeerplaats met een weg als we uit het raam kijken, dus we zouden ons geen verstand van ochtendpanorama’s toe willen dichten.

Oh, en de Funda-parel van vorige week met zwembad en sauna staat ook nog steeds te koop (en is nóg goedkoper).

Duurzame woning nabij Sneek met energielabel A te koop

De Funda-parel in kwestie is gelegen in Friesland, op 20 minuten fietsen van het centrum van Sneek. Je kunt er ook naartoe varen, want de sloot die pal voor je slaapkamerraam ligt staat in directe verbinding met het Sneekermeer. 

Funda woning duurzaam energielabel A modern goedkoop (10)
(Afbeelding: Funda)
(Afbeelding: Funda)
Funda woning duurzaam energielabel A modern goedkoop (2)
(Afbeelding: Funda)

Gauw is een minidorpje in Friesland met een eeuwenlange historie. Er zijn sporen uit de 3e eeuw gevonden, dus met een metaaldetector kun je jouw hart ophalen in het land voor je. Er wonen iets meer dan 300 mensen, dus voor het vertier moet je in Sneek zijn. Maar rust is in deze woning gegarandeerd, al weten we niet wie de buren zijn in deze twee-onder-een-kap.

Het interieur: gloednieuw, excentriek en energiezuinig

Nog kleurrijker dan Gauwse natuur is de inrichting van deze Funda-parel, die ondanks de donkere muren fel in de ogen flonkert. Het driedimensionale behang en het kleurenpalet zullen voor sommigen wellicht iets te fel flonkeren, maar daar kun je natuurlijk vrij makkelijk iets aan doen.

Funda woning duurzaam energielabel A modern goedkoop (4)
(Afbeelding: Funda)
Funda woning duurzaam energielabel A modern goedkoop (4)
(Afbeelding: Funda)
Funda woning duurzaam energielabel A modern goedkoop (4)
(Afbeelding: Funda)

Nog enkele belangrijke belangrijke cijfers en letters: dit Funda-appartement heeft een woonoppervlak van 82 vierkante meter, bouwjaar 2002, energielabel A en een hoog plafond van 3,6 meter in de woonkamer. Daarnaast mag de visgraatvloer niet onbenoemd blijven. 

Samenvattend: voor een excentriek, rustiek, romantisch en kleurrijk leven in Gauw breng je een bod uit op deze Funda-parel in Friesland. Bieden kan vanaf 275.000 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.