Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Zweeds huis met privé-bos te koop voor 75.000 euro op toplocatie

In Zweden staat een schilderachtig huisje te koop voor amper twee jaarsalarissen. Krijg je ook nog het mooiste weer van Zweden, een strand op loopafstand en twee leuke steden op fietsafstand bij.

Nog nooit is het maatschappelijk klimaat zo gunstig geweest om voor kortere of langere tijd in het buitenland te wonen. Je kunt op afstand werken, bijvoorbeeld door stukjes te tikken voor een weblog (bij Metro zoeken ze nog een freelancer). Communiceren met familie en vrienden doe je sneller dan ooit in beeld en geluid. Bovendien is Zweden niet het einde van de wereld. En al zeker niet het stukje Zweden waar dit sprookjesachtige huis te vinden is. 

Huis in Zuid-Zweden vlakbij stad, strand en natuur

Zo goedkoop als het huis dat we vorige week off the grid in Zweden op het spoor kwamen, is het huis van deze week niet. Wel net zo schilderachtig. Via een kronkelend weggetje betreed je een stuk land omheind met een stenen muurtje, dat leidt naar een klein huisje in een beukenbos. Zowel dat huisje, het muurtje en het beukenbos zijn van jou, mits je 75.000 euro op tafel gooit.

huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)

Een groot voordeel is dat dit huis in het meest zuidelijke deel van Zweden ligt. In de zomer is het hier gemiddeld 20 graden en in de winter 0 graden – een stuk beter toeven dan de -15 graden op een doorsnee winterdag in Noord-Zweden.

huis kopen zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Vanuit je huis in het bos loop je in een paar minuten naar het strand aan de Baltische Zee. Eenzelfde wandeling de andere kant leidt naar Ronneby, een toeristisch stadje met 12.000 inwoners. Vijftien kilometer verderop ligt de grotere stad Karlskrona, bekend als de enige barokke stad van Zweden.

Karlskrona Huis kopen in Zweden
De prachtig gelegen stad Karskrona met 66.000 inwoners (Afbeelding: Wikimedia)

Een huis met een bos in de achtertuin (letterlijk), een strand op loopafstand en een paar leuke steden vlakbij. Een betere locatie kunnen we ons niet voorstellen.

Klein maar schattig huisje op prachtig stuk grond

Het beste aan dit huis in Zweden is de lap grond waar hij op staat, dat je met een oppervlak van 2.800 vierkante meter bijna als een eigen landgoed zou kunnen rekenen. Wel kom je veel gras aan het maaien als je het zo mooi wil houden als op de foto’s.

huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)
huis in zweden kopen
(Afbeelding: Hemnet)

Het huis zelf is niet heel veel soeps. Het woonoppervlak bedraagt 50 vierkante meter. Het ziet er binnen niet per se vervallen uit, maar zwaar gedateerd is het wel. Naast werken op afstand liggen er dus ook kansen om het huis te flippen.

Geïnteresseerd om te emigreren naar Zuid-Zweden, dan wel in een flipavontuur? Breng dan een bod uit op Hemnet, het Zweedse Funda.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.