Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 19 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Gloednieuw huis in Zweden met idyllische achtertuin kost €160.000

Huizen in Zweden zijn vaak idyllisch van buiten, maar tochtig en bouwvallig van binnen. Daar is bij dit huis in West-Zweden geen sprake van. Het is gloednieuw, hypermodern én je krijgt er gratis een net zo gloednieuw en hypermodern gastenverblijfje bij.

Recentelijk vonden we dit schilderachtige huisje met privé-bos voor maar 75.000 euro op het Zweedse Funda. Vandaag zijn we een huis op het spoor gekomen dat meer dan dubbel zo duur is, maar een blik op de foto’s leert dat dit wel bestede Zweedse kronen zijn.

Zweeds huis aan bosrand te koop met zonnepanelen, jacuzzi en prachtig gastenverblijf 

Aan de rand van het bos, op 500 meter afstand van het meer Stävresjön en op 100 kilometer afstand van Stockholm, bevindt zich deze villa met alles erop en eraan. Op de foto’s van het exterieur zien we onder andere een jacuzzi (bij de koop inbegrepen) en zonnepanelen.

Huis kopen in Zweden
(Afbeelding: Hemnet)
Huis kopen in Zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Binnen wacht een verrassing, want zó modern en strak hebben we de vele idyllische huisjes in Zweden nog nooit aangetroffen. Een keuken met inductie, fonkelend parket en zelfs klimop boven je hoofd in de slaapkamer. Het enige wat niet modern is aan dit huis, is het energielabel. Dat is helaas beoordeeld met een F. Ook in Zweden is dat geen goede letter.

Huis kopen in Zweden
(Afbeelding: Hemnet)
Huis kopen in Zweden
(Afbeelding: Hemnet)
Huis kopen in Zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Het gastenverblijf ziet er eveneens erg fraai en efficiënt vormgegeven uit. Een uitgebreide zitkamer en een houten loft met een bed. Meer is het niet, maar toch zullen weinig logés ontevreden zijn als ze hier voor het eerst binnentreden.

Huis kopen in Zweden
(Afbeelding: Hemnet)
Huis kopen in Zweden
(Afbeelding: Hemnet)

Ideaal om jaloerse Nederlandse vrienden in te laten slapen die nog steeds geen huis kunnen kopen. Die moeten wel bij jou binnen komen plassen, want in het gastenverblijf is geen wc aanwezig.

Bos, frambozen en boerenkool in de achtertuin

Het woonhuis en gastenverblijf kennen een bescheiden oppervlakte van 75 en 12 vierkante meter, maar ze staan op een royaal perceel van 2.218 vierkante meter. In de tuin staan​ pruimen, kersen, appels, wilde frambozen en boerenkool met aardbeien. Kijk op deze pagina van Hemnet, het Zweedse Funda, voor meer foto’s en om een bod uit te brengen.

Voor ongeveer hetzelfde geld staat in Groningen dit huis te koop. Ook mooi en modern, maar is het Noorderplantsoen net zo idyllisch als Stävresjön? Dat laten we aan jou over!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.