Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Huizenmarkt 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Landhuis aan zee in Finland te koop voor €235.000

Een prachtig landhuis aan zee bij het Finse stadje Haukiputa. Het klinkt als een droom, maar met een vraagprijs van 235.000 euro is het wel een heel betaalbare droom.

In Finland nog geen grenzen aan de groei in zicht, want ze wonen er met 5,6 miljoen mensen in een land dat bijna tien keer zo groot is als Nederland (338.145 km2 om 41.543 km2). Voor een bedrag dat je in Nederland hoogstens een flatwoning met kogelgaten oplevert, koop je in Finland een landhuis met open keuken, glazen serre en (uiteraard) een sauna. 

Ennennäkemätön, zouden we het noemen als we Finnen waren. Iets wat we ons niet kunnen voorstellen, iets wat we nog nooit hebben gezien. In dit artikel laten we het alsnog aan je zien!

Landhuis in Finland te koop voor 235.000 euro

Ergens halverwege Finland, vlakbij de Baltische zee, ligt het stadje Haukiputa met 20.000 inwoners. Direct aan het water staat een fraai landhuis met 2006 als bouwjaar. Het heeft 160 vierkante meter woonoppervlak en een perceelgrootte van 1.482 vierkante meter. De vraagprijs is 235.000 euro. Vergaap je eerst maar eens aan het exterieur, gaan we daarna naar binnen!

huis in finland
(Afbeelding: Oikotie)
huis in finland
(Afbeelding: Oikotie)
huis in finland
(Afbeelding: Oikotie)

Bossen, zee en genoeg buren in de buurt om je Fins mee te oefenen. Lijkt ons best kiva hier − leuk betekent dat.

Balkon, serre, sauna

Dan het interieur. Tot de zes kamers die dit huis rijk is, behoren een woonkamer met open keuken, een glazen serre en een badkamer met sauna. Op het balkon zien we ons al ontbijten op een zomerochtend. En dat kan best, want het is in deze streek tijdens de zomermaanden gemiddeld 20 graden.

huis in finland (8)
(Afbeelding: Oikotie)
huis in finland (8)
(Afbeelding: Oikotie)
huis in finland (8)
(Afbeelding: Oikotie)
huis in finland (8)
(Afbeelding: Oikotie)
huis in finland (8)
(Afbeelding: Oikotie)

Wat verder goed is om te weten, is dat de zee 100 meter verderop ligt. 1 kilometer de andere kant op ligt een school en het stadscentrum van Haukiputa, waar we al minimaal drie prima pizzeria’s zien liggen. Wat heb je verder nog nodig?

Finse bijscholing

Wil je eerst wat kennis opdoen over Finland voordat je emigratie overweegt? Lees dan alvast hoe hoog Helsinki scoort in de top tien beste steden om te wonen of check hoe hoog het BBP per hoofd is in Finland in vergelijking met Nederland. Kun je daarna op Oikotie, het Finse Funda, een bod uitbrengen op dit landhuis aan zee.

In buurland Zweden hebben ze trouwens ook de nodige prachthuizen voor een prikkie. En de taal is een stuk makkelijker. Check bijvoorbeeld dit huis met privé-oase, waar je je terug kunt trekken uit de rat race om zelfvoorzienend te leven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.