Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Kijkers gruwelen bij engste film van 2024: ‘Alleen die stem al’

The First Omen komt eraan. En kijkers van de eerste beelden overdrijven niet dat dit de engste film van 2024 tot nu toe wordt en waarschijnlijk ook blijft. De horrorfilm komt vrijdag 5 april uit, maar de vraag is of je naar de bioscoop durft.

Horrorfans kijken al lang uit naar The First Omen. Het is een prequel van The Omen-franchise, waarvan de eerste film in 1976 uitkwam.

Angstaanjagende horrorfilm The First Omen

In de horrorfilm volg je de jonge Amerikaanse non Margaret Daino, die naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen. Daar komt ze echter een duisternis tegen die haar doet twijfelen aan haar eigen geloof. Een angstaanjagende samenzwering die de geboorte van het vleesgeworden kwaad hoopt te bewerkstelligen wordt namelijk blootgelegd.

Kijkers gruwelen bij engste film van 2024 'Alleen die stem al' the first omen
(Afbeelding: 20th Century Fox)

De hoofdrol in The First Omen wordt gespeeld door Nell Tiger Free (Servant). Andere rollen in de engste film van 2024 zijn weggelegd voor onder anderen Tawfeek Barhom (Mary Magdalene), Sonia Braga (Kiss of the Spider Woman), Ralph Ineson (The Northman), Charles Dance (Game of Thrones) en Bill Nighy (Living).

Doodenge trailer: ‘Nu al de engste film van 2024’

De nieuwste trailer van The First Omen begint met begint met een vrouw die wordt vastgebonden op een tafel, omringd door een groep artsen in chirurgische kleding. Daar begint het gruwelen direct al. Van daaruit word je als kijker meegevoerd naar een klooster in Rome, waar Margaret probeert contact te leggen met een meisje genaamd Carlita. De kerk, zo wordt de kijker verteld, voedt Carlita op tot een vat voor de duivel.

Margaret wordt gewaarschuwd dat er slechte dingen, misschien zelfs kwaadaardige dingen zullen gebeuren rondom Carlita. Er wordt ook gehint dat de katholieke kerk dit stimuleert, omdat Carlita, die uiteindelijk het pure kwaad zal voortbrengen, voor hen een manier zal zijn om hun macht te behouden. ‘How do you control people who no longer believe? You create something to fear‘, is dan ook de treffende tagline.

Eerste reacties: ‘Alleen die stem al’

Zelf noemt 20th Centry Fox het de engste film van 2024 en veel YouTubers delen deze mening onder de trailer. Althans, dat verwachten ze op basis van de eerste beelden van The First Omen, met de angstaanjagende voorgangers in het achterhoofd. “De onheilspellende stem van Ralph is al een karakter op zich”, reageert een van de kijkers.

ralph ineson the first omen
‘De stem van Ralph Ineson is een eigen karakter op zich’ (Afbeelding: 20th Century Fox)

Ook doorgaans kritische horrorfans, die je er zo uitpikt, zijn positief. “Ik ben iemand met veel liefde voor de Omen-films en hier word ik zinderend enthousiast van”, reageert YouTuber Walter Misery. Maar er is ook scepsis vanuit de fanhoek. “Ik ga gewoon de originele film opnieuw kijken, bedankt. Het is triest dat het nu alleen nog maar typische jump scare en enge CGI is”, aldus YouTuber stop08it.

5 april in Nederlandse bioscoop

Vanaf vrijdag 5 april kun je, als je durft, zelf een oordeel vellen over al dan niet de engste film van 2024. Vanaf dan is horrorfilm The First Omen te zien in de Nederlandse bioscoop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.