Redactie
Redactie Horloges en accessoires 29 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Horloges voor wie geen fortuin uit wil/kan uitgeven

De horlogemarkt wordt gedomineerd door de grote namen. Iedereen kent Rolex en zelfs mensen die de tijd op hun telefoon bekijken, weten dat James Bond een Omega om zijn pols heeft. Met het Swiss Made-logo op een horloge weet je dat het prijskaartje ook pijn aan je portemonnee zal doen. Maar wat hebben mannen die niet veel te besteden hebben of niet veel willen besteden te kiezen? Denk eens aan de horloges van deze merken.

1. Shinola

Hoewel Detroit van een industriële grootmacht is veranderd in een spookstad, verschijnen er bij tijd en wijle nog wel mooie goederen uit de Amerikaanse stad. Wat denk je van de klokjes van Shinola? De horloges worden gemaakt door arbeiders die vaak eerder actief waren in de auto-industrie en hun baan verloren, waardoor er niet ‘Swiss Made’ maar ‘Made in the USA’ of de horloges pronkt. Ze zijn te koop vanaf iets meer dan 400 euro.

2. Triwa

Scandinavisch design op z’n best. De horloges van het Zweedse merk Triwa zijn redelijk minimalistisch qua design én prijs. Voor nog geen tweehonderd euro heb je al één van deze toppers te pakken. Kiezen wordt lastig, welke is jouw favoriet? Ze zijn te koop vanaf 175 euro.

3. Skagen

Skagen leent zijn merknaam aan het gelijknamige Deense dorpje en gaat nog een stapje verder qua minimalistisch designs. De Denen zitten bovenop de laatste trends, dus met deze goed betaalbare klokjes zit je sowieso goed. Ze zijn te koop vanaf 95 euro.

4. Junghans

De horloges van de Duitse fabrikant liggen goed bij degene die willen investeren in hun eerste, “echte” horloge zonder direct een fortuin kwijt te zijn. Qua kwaliteit, behoud van waarde en stijl zit je sowieso geramd met een Junghans. Reken op prijzen die starten iets boven de 300 euro.

5. MVMT

De horloges van MVMT (uitgesproken als Movement) zijn tot stand gekomen via crowdfunding. Het enorme succes van MVMT is te verklaren door de prijs-kwaliteitsverhouding. Dit horloge koop je al voor het geld dat je tijdens een bescheiden avondje uit spendeert. Ze zijn te koop vanaf ongeveer 95 euro.

6. Komono

Op naar onze zuiderburen! Het Belgische merk Komono maakt naast zonnebrillen ook awesome horloges. Denk aan klassieke designs, bijzondere kleuren, sterke materialen en een lage prijskaartjes. Nice! Ze zijn te koop vanaf iets meer dan 80 euro.

Meer betaalbare horloges

Je ideale horloge nog niet kunnen vinden? Kijk dan hier eens.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.