Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 24 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

H&M en Mugler onthullen collab: 7 celebs geven een voorproefje

De Zweedse budgetketen H&M en het luxe Franse modehuis Mugler hebben de krachten gebundeld voor een nieuwe collectie. Het wordt de meest sexy collab tot nu toe van de Zweden, dat kan niet anders. Een overzicht van de celebs die al een voorproefje gaven.

Thierry Mugler (21 december 1948 – januari 2022) was de modeontwerper waarmee iedereen wilde samenwerken. De Fransman ontwierp jurken voor de grote beroemdheden der aarde, maar deed nog veel meer. Hij begon in 1962 als danser bij het ballet van de Opera National du Rhin, lanceerde in 1973 zijn merk Café de Paris en richtte in 1974 het modehuis onder zijn eigen naam op. Maar op abrupte wijze zei hei in 2002 de modewereld vaarwel, waarna hij kostuumdesigner van Cirque du Soleil werd. Tussendoor regisseerde hij de videoclip Too Funky (1992) van George Michael en de tournee I am… van Beyoncé in 2008.

H&M x Mugler

Het modemerk Mugler is altijd blijven bestaan, en wordt nu geleid door creatief directeur Casey Cadwallader. Met gevoel voor understatement durven we wel te stellen dat het merk bekendstaat om jurken en andere items die tamelijk extreem zijn en niet al te veel verhullen, voor zowel dames als heren.

De samenwerking met H&M ligt vanaf de lente 2023 in de winkel. “De collectie vat de unieke en levendige geest van Mugler samen”, zegt Cadwallader. Op het moment van schrijven, zijn er er nog geen beelden van de collab verschenen, maar de onderstaande celebs geven vast een voorproefje met wat je kunt verwachten.

Kim Kardashian

Een van de bekendste jurken van Mugler werd ontworpen voor Kim Kardashian, die er als een soort ingepakte garnaal in verscheen tijdens het MET Gala 2019. Ze draagt sowieso vaak jurken van het Franse modemerk. Haar ex Pete Davidson werd afgelopen jaar nog het gezicht van een H&M-campagne.

kim kardashian, h&M, thierry mugler, jurk, met gala 2019
Kim Kardashian tijdens het MET Gala 2019 (Afbeelding: ANP)

Dua Lipa

Dua Lipa droeg tijdens de Future Nostalgia Tour een custom Mugler.

dua lipa, mugler, h&m, future nostalgia
Dua Lipa tijdens de Future Nostalgia Tour (Afbeelding: ANP / Splash News)

Megan Fox

Transformers-heldin Megan Fox liet zich voor de MTV Video Music Awards 2021 kleden door het Franse modehuis. Fotografen struikelden over elkaar heen om hier een plaatje van de schieten. Er waren trouwens nog veel meer celebs in een doorkijkjurk in 2021.

megan fox, mugler, h&m, jurk, dress
Megan Fox tijdens de MTV VMA’s in 2021 (Afbeelding: ANP)

Bella Hadid

Bella Hadid liep meerdere shows voor Mugler, maar hieronder zie je haar meest iconische look. Ze liep ook al eens voor een collab van H&M en Moschino.

bella hadid, mugler, h&m, sexy
Bella Hadid tijdens een modeshow van Mugler in 2019 (Afbeelding: ANP)

Beyoncé

Thierry Mugler regisseerde de I Am World Tour van Beyoncé, en ontwierp de kostuums. In 2013 was ze het gezicht van H&M, maar achteraf was ze woedend vanwege het reduceren van haar curves.

beyoncé, mugler, h&m
De gouden look van Beyoncé tijdens haar wereldtour in 2009 (Afbeelding: ANP)

Sydney Sweeney

Terug naar de moderne tijd. In 2022 droeg Sydney Sweeney een vintage Mugler tijdens de HCA TV Awards 2022.

sydney sweeney, thierry mugler, h&M
Sydney Sweeney tijdens de HCA TV Awards 2022 (Afbeelding: ANP)

Kyie Jenner

Kylie Jenner was eind vorig jaar met nog een aantal celebs aanwezig bij de opening van de expositie Couturissime, in het Brooklyn Museum te New York. De collectie vormde ode aan modeontwerper Thierry Mugler, en dan kom je natuurlijk niet in een Gucci-jurk aanzetten.

Thierry Mugler Couturissime, zwarte loper, kylie jenner, celebs
Kylie Jenner tijdens de expositie Couturissime in het Brooklyn Museum (Afbeelding: ANP)

Mugler is niet het eerste modehuis waarmee H&M samenwerkt. Er waren tevens al collabs met onder meer Stella McCartney, Versace, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli, Balmain, Moschino en met Simone Rocha.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.