Redactie
Redactie Kleding 31 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Het chambray shirt is jouw buddy dit voorjaar

Wie zich in ons land in de zomer stijlvol én comfortabel wil kleden, moet een beetje kunnen plannen. Het Nederlandse weer is verraderlijk veranderlijk. Zo kan het de ene dag 30 graden zijn terwijl het kwik 24 uur later 18 graden aangeeft en kan zo’n mooie zomerse dag ineens omslaan in een regenachtige namiddag.

Jouw buddy voor buiten de deur is het denim of chambray shirt of jack. Denim is doorgaans een stevige, ietwat warme essential maar het juiste exemplaar zal zich bewijzen als een zeer nuttig (en tof) kledingstuk voor in de zomer. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor chambray. Dit is waar je op moet letten.

De stof

Het is volstrekt nutteloos om je in de zomer te richten op een dik jack van stug denim. Het is al snel te warm en sluit bovendien niet aan bij de rest van de outfit die je doorgaans zult dragen.

Daarom is chambray een uitstekende optie. Chambray is optisch vrijwel hetzelfde als denim, maar voelt een stuk lichter, is luchtiger en vormt soepeler om je lichaam: precies wat je in de zomer wilt. Het is soepel geweven fijn katoen en heeft de uitstraling die denim zo tof maakt. Je kunt chambray jacks en shirts krijgen in een verscheidenheid aan wassingen en kleuren.

De kleur

Welke kleur jij draagt, is natuurlijk afhankelijk van je voorkeur, je stijl en ook de rest van de outfit. Je kunt echter een aantal ‘regels’ aanhouden voor het dragen van denim en/of chambray in de zomer.

1. Als je donkere jeans draagt, combineer dan overdag met een licht denim/chambray shirt of jack.

2. Voor een stijlvolle look, kies je korte mouwen. Voor een stoere look, sla je lange mouwen terug.

3. Wees voorzichtig met wassingen / fading: houd je outfit in de zomer eenvoudig.

4. Probeer eens een slim fit denim/chambray shirt met shorts (in de broek gedragen), een riem en leren loafers.

5. De ‘opakraag’ integreert denim uitstekend in een zomers beeld.

6. Denim is een toffe combinatie met wit.

[FB_AANJAGER]

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.