Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Godfather-regisseur onthult sterrencast voor zelf gefinancierde film

Er komt een megaproject aan van Francis Ford Coppola, vooral bekend als regisseur van The Godfather. Megalopolis is de film die hij naar eigen zeggen altijd al had willen maken en hij heeft het project dan ook zelf gefinancierd. De cast bestaat uit sterren als Adam Driver en Forest Whitaker.

Goed, dan kijken we eerst even naar het vermogen van de Godfather-regisseur. Dat wordt geschat op 320 miljoen dollar. Mooi, dan hoeven we geen medelijden met hem te hebben.

Francis Ford Coppola financiert eigen nieuwe film

Wel hapt Megalopolis overigens een behoorlijk deel van zijn vermogen weg. Volgens Uproxx en andere filmmedia besteedt de Godfather-regisseur 100 miljoen van zijn eigen vermogen aan Megalopolis. Veelbelovend project dus.

megalopolis, godfather, Francis Ford Coppola Marvel films
Francis Ford Coppola (Afbeelding: AFP)

Francis Ford Coppola vat de film als volgt samen. “Het lot van Rome achtervolgt een moderne wereld die niet in staat is haar eigen sociale problemen op te lossen in dit epische verhaal van politieke ambitie, genialiteit en tegenstrijdige liefde.” Klinkt goed, en dan hebben we de cast nog niet eens gehad.

De sterrencast van Megalopolis

Die bestaat onder anderen uit Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne en Jon Voight, onthult de regisseur aan The Hollywood Reporter. Waarom zo’n project zelf financieren, vraag je je vast af. Daar heeft de Godfather-regisseur een duidelijk antwoord op.

Nathalie Emmanuel, game of thrones, godfather, cast, megalopolis, francis ford coppola
Game of Thrones-ster Nathalie Emmanuel speelt ook een grote rol (Afbeelding: HBO)

“Hoe persoonlijker ik een film maak, en hoe meer ik mijn dromen laat uitkomen, des te moeilijker is het om een project te laten financieren”, aldus Francis Ford Coppola in GQ. “En des te langer de film geld zal opleveren, omdat mensen er de komende vijftig jaar over nadenken en praten. Wat gebeurt er écht in Megalopolis? Wat probeert hij ermee te zeggen?” Over de productie, laat staan een releasedatum, is nog niets bekend.

The Godfather in 4K

Waar mensen in ieder geval al vijftig jaar over praten, is de legendarische film The Godfather. Wist je dat het meesterwerk van Francis Ford Coppola nu te zien is in 4K? Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.