Alrik de Jong
Alrik de Jong Kapsels & Baarden 15 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Creëer je eigen George Clooney-baard in drie stappen

Zoals alles aan George Clooney, is ook zijn baard perfect. Niet overdreven gestyled, wel doordacht en verzorgd. Creëer jouw eigen variant in drie stappen.

De baard van George Clooney

We leven niet meer in een tijd waarin snorren of baarden in of uit de mode zijn. Alles kan, in welke vorm of grootte dan ook. Als het maar bij je past. Zo heeft George Clooney na jaren zijn ultieme baard gevonden. Grijs, lang, ruig, maar toch verzorgd. Wil je, ongeacht de kleur, ook zo’n baard? Dat kan. Heb je wel geduld en moed nodig. Volg de onderstaande drie stappen, die makkelijker lijken dan ze zijn.

george clooney, baard, creëren, drie stappen
(Afbeelding: AFP / Tolga Akmen)

1. Laat het groeien, ongeacht je baardgroei

Veel mannen denken dat ze geen fatsoenlijke baard kunnen laten groeien, omdat ze het nog nooit geprobeerd hebben. Laat je baardhaar gewoon eens groeien en stop niet als het er wat shabby uit komt te zien. Je moet even door de korte en middellange periode heen, ongeacht je baardgroei. Wat betreft de lengte kan het zo een maand duren.

2. Creëer vorm

Als je baard eenmaal op oorlogslengte is, kun je het geheel gaan vormen. Dat begint met de haarlijn op je wangen en overtollige haren op je jukbenen. Die bewerk je voor een baard als die van George Clooney met de Franse slag. Geen strakke lijnen, maar de overtollige haren op je jukbenen haal je eraf. Daarnaast maak je het gedeelte onder de bakkebaarden iets korter en zorg je ervoor dat je wangen niet overwoekerd lijken. Ook het gebied onder je kaak kan wat korter en de overtollige haren op je keel haal je weg. Maar ook hier geldt: geen strakke lijnen. Cruciaal voor een baard als deze is dat je de snor wat langer laat dan de rest. Als je een trimmer gebruikt, hou er dan twee standjes verschil tussen. Je kunt ook een schaar gebruiken. Het gebied rond je kin, de zogeheten ‘goatee area’, laat je ook wat langer.

3. In stand houden en verzorgen

Een George Clooney-baard mag dan nonchalant en ruig overkomen, zo’n lel vergt wel de nodige verzorging en toewijding. Pak een keer week je schaar en/of tondeuse erbij om het geheel een beetje in vorm te houden. Let er vooral op dat je het haar niet te kort knipt of tondeuseert. Zorg er daarnaast voor dat je baard fris en in gezonde conditie blijft. Baardolie is je beste vriend. Het ideale moment is om de baardolie na het douchen in te brengen. Doe dit regelmatig en borstel het haar voor het beste resultaat.

george clooney, baard, creëren, drie stappen
(Afbeelding: AFP / Tolga Akmen)

Past een George Clooney-baard toch niet zo bij jouw gezicht? Check hier wat wel bij je past.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.