Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Gelekte concept-art Eternals toont andere Deviants dan in Marvel-comics

Hoe de Deviants er in Eternals gaan uitzien is nog niet helemaal bekend, maar afgaande op deze gelekte concept-art wordt er afgeweken van de Marvel-comics.

Eternals is de aankomende grote Marvel-film en een mega-franchise in wording. Het zijn de Avengers van Marvel Phase 4, maar daarmee houdt de vergelijking direct ook op. De buitenaardse wezens zijn niet de superhelden die je kent, zoals Iron Man of Spider-Man.

Deviants vs. Eternals

Eerst even wat duiding, want wat en wie zijn nou precies de Eternals en Deviants. Welnu, om te beginnen heb je de Celestials, een soort goddelijke kosmische wezens met bijna ongelimiteerde krachten. Zij houden verschillende planeten in de gaten, waaronder de aarde.

Miljoenen jaren geleden creëerden ze zowel de Eternals als de Deviants. Tevens danken alle hedendaagse superhelden hun krachten min of meer aan de experimenten die de Celestials destijds uitvoerden.

De Eternals zijn onsterfelijk, leven al duizenden jaren in het geheim op de aarde en worden eens in de zoveel tijd wakker om deze planeet te redden. Allemaal hebben ze hun eigen superkrachten, maar de gemeenschappelijke kracht is hun Uni-Mind, waarmee ze op afstand gezamenlijk beslissingen kunnen maken. Dan heb je de mensen, die er zoals gewoonlijk een potje van maken. En dan heb je nog de Deviants. Dit zijn monsterlijke en aan de mens verwante wezens, die kort gezegd de aarde proberen te veroveren.

Gelekte concept-art wijkt af van Marvel-comics

Maar waar de Deviants in de comics van Marvel nog enigszins menselijk ogen, ziet deze gelekte concept-art van de schurken er meer uit als monsters.

Kenners en fans vermoeden dat het onderste wezen uit het bovenstaande rijtje Kro is, de krachtigste schurk van de Deviants. Verder blijft het speculeren, en uiteindelijk zien de schurken er in de film natuurlijk weer net iets anders uit dan deze concept-art.

November 2021 in de bioscoop

De première van Eternals staat gepland op 5 november 2021. De sterrencast bestaat uit onder anderen Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lia McHugh, Salma Hayek, Angelina Jolie, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan, Don Lee en Kit Harington. Er wordt dan ook veel verwacht van dit nieuwe hoofdstuk in het Marvel Cinematic Universe. Lees hier meer over de film.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.