Martyn de Jong
Martyn de Jong Films & Series 19 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

16 onverwachte fun facts over de serie Suits

Als diehard Suits-fan heb jij natuurlijk alles al gezien. Maar of je alles al weet… Waarschijnlijk nog niet. Hier staan enkele fun facts op een rijtje die zelfs de kenners doorgaans niet weten. En nee, je treft uiteraard geen spoilers.

In de serie zie je veel fotografie in het kantoor van Rachel. Wat je echter niet wist, is dat Patrick J. Adams (Mike Ross) het merendeel hiervan heeft geschoten. Naast getalenteerd acteur is hij namelijk ook fervent fotograaf. Check zijn Instagram via @halfadams voor een impressie.

Harvey heeft zijn zeer gelikte personage als advocaat niet van een vreemde. In zijn familie heeft Gabriel Macht namelijk een flink aantal rechtsgeleerden zitten, aan wie hij altijd voorbeeld heeft kunnen nemen.

Als je een fan vraagt waar Suits wordt opgenomen, is New York het enige logische antwoord. In de praktijk blijkt dat enkel de eerste aflevering daar is geschoten. De rest is namelijk in zijn volledigheid in Toronto, Canada opgenomen, de ‘beeldfillers’ daargelaten.

A Legal Mind. Dat was de oorspronkelijke titel die Suits ooit droeg. Aaron Korsh had het destijds als een halfuur durende mix tussen Wall Street en Entourage in zijn hoofd.

De voornaamste reden waarom Suits over een advocatenkantoor gaat, is omdat toekomstige rechtsgeleerden door een examen heen moeten komen, wat voor het verhaal van Mike Ross vrij cruciaal was.

Louis Litt is in de serie Suits gek van katten, terwijl Rick Hoffman in het dagelijks leven juist extreem allergisch is. Om deze reden staan de EpiPennen en inhalers standaard klaar wanneer er met poezen wordt gefilmd.

Professor Gerard uit de serie heet in zijn dagelijks leven Stephen Macht. Ofwel hij is de vader van Gabriel Macht (Harvey Specter). Zoe Lawford wordt weer gespeeld door Jacinda Barrett, die weer Gabriel’s vrouw is, terwijl Claire Bowden wordt gespeeld door Troian Bellisario: Patrick Adams’ verloofde. Volg je het nog?

De kunst en voorwerpen in het kantoor van Harvey zijn met reden uitgezocht, namelijk om zijn speelse kant een beetje te benadrukken. Het is niet alleen hard werken in het leven. Boksen, vrouwen, drinken en filmgrappen spelen ook een grote rol in zijn dagelijks leven in de serie.

Michel Phelps, Olympisch zwemmer, uitte ooit zijn liefde voor de serie in een interview. Suits was vereerd en dat leverde Phelps uiteindelijk een eenmalige verschijning op in een aflevering.

Harvey is niet altijd de meest subtiele advocaat als het gaat om zijn klanten en partners. Toch is de achternaam ‘Specter’ bedacht als anagram voor het woord ‘Respect’. Well played.

Wie houdt er niet van een lekkere flashback aflevering? We kunnen de liefhebbers waarschijnlijk verblijden met het feit dat elk seizoen zo’n aflevering bevat; op S01 na.

Er is een reden dat we nooit visueel kennis hebben gemaakt met Norma, de receptioniste van Louis. Dit is namelijk een hommage aan de serie Twin Peaks en het personage Dale Cooper.

Zou je graag een pak van Harvey willen om jouw zakelijke verschijning mee te boosten? In dat geval mag je diep in jouw binnenzak tasten. Bijna al zijn pakken zijn van Tom Ford, wat je niet gauw in de koopjeshoek zal zien hangen.

Oorspronkelijk was de rol van de pittige tante Jessica weggelegd voor een mannelijke speler. Gelukkig heeft Aaron Korsh het besluit genomen om deze powerwoman toe te voegen, wat voor een perfecte balans zorgde.

De producenten van Suits staan blijkbaar open voor suggesties van de cast. Zo hebben Gabriel Macht en Patrick Adams beide meerdere afleveringen geregisseerd.

Praktisch elke Suits-fan kan het haar van Harvey zeer goed waarderen. Zijn slicke coupe is bij veel kappers de laatste jaren als voorbeeld meegenomen. Gabriel Macht zelf kan het echter minder waarderen. Hij noemde het in een interview onlangs ‘Icky and crispy’.

De kledingstijl van Harvey Specter geanalyseerd

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.