Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds onthult opvolger Free Guy met sarcastische tweets

Free Guy, de science-fiction actiekomedie van Disney met Ryan Reynolds in de hoofdrol, krijgt een opvolger. En de reactie van de hoofdrolspeler en producent is precies zo sarcastisch als je van hem mag verwachten.

In de Verenigde Staten is Free Guy op dit moment de meest opbrengende film in de bioscoop. Op de releasedatum bracht de film 10,5 miljoen dollar op en na het eerste weekend in de bioscoop stond de box office al op 26 miljoen dollar. Dat zijn in indrukwekkende cijfers voor deze tijd.

Ryan Reynolds onthult opvolger Free Guy

Duidelijk, geld in het laatje van Disney, dus die koe wordt maximaal uitgemolken. Vlak na de première is er al groen licht gegeven voor de opvolger. En dat ging blijkbaar makkelijker dan een akkoord voor het origineel.

Ryan Reynolds brak op geheel eigen wijze, sarcastisch dus, het nieuws. “Eeeeeeen na drie jaar Free Guy te hebben gepusht als een originele IP-film, heeft Disney vandaag bevestigd dat ze officieel een vervolg willen. Woehoe!! #ironie”, aldus de hoofdrolspeler en producent. “Als de opvolger niet Albuquerque Boiled Turkey komt te heten, hebben we gefaald”, vervolgt hij.

Kaskraker bejubeld op Rotten Romatoes

Free Guy gaat over Guy, die in een gelikte metropool genaamd Free City woont. Elke ochtend springt hij uit bed, luistert hij naar naar Fantasy van Mariah Carey en trekt hij een fris blauw shirt aan om naar zijn werk te gaan. Hij werkt bij een bank, waar zijn beste vriend Buddy ook als beveiliger werkt. Maar als hij erachter komt slechts een non-playable character in een game te zijn, verandert de zaak. Hij wil zelf de held worden, waarna een race tegen de klok én de programmeur van het spel aanvangt. Zie het als een moderne mix tussen Groundhog Day, Westworld en The Truman Show, maar dan met de humor en actie van Ryan Reynolds.

De film van Ryan Reynolds is niet alleen een kaskraker, maar wordt ook bejubeld op filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes. De opnames van de opvolger van Free Guy zijn nog niet begonnen en over het plot is nog niets bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.