Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Fifty Shades-actrice entert Spider-Man Universum met hoofdrol

Na jaren van geruchten, lijkt het nu wel zeker dat het personage Madame Web haar opwachting maakt in Sony’s Spider-Man Universe (niet te verwarren met het MCU). En jawel, Fifty Shades of Grey-actrice gaat deze rol vertolken.

Het zou gaan om een standalone film, waarvan nog niet bekend is of Spider-Man zelf ook een rol speelt. De spinoff wordt gemaakt door de makers van Morbius.

Eerste vrouw met hoofdrol in Spider-Man franchise

Verschillende doorgaans goed ingevoerde Amerikaanse filmwebsites melden dat de actrice in gesprek is met Sony om de puntjes op de i te zetten. Als Dakota Johnson de rol krijgt, is ze de eerste vrouwelijke hoofdrolspeler in Sony’s Spider-Man franchise.

spider man, madame web, dakota johnson, fifty shades
Madame Web in de comics (Afbeelding: Marvel)

Madame Web (echte naam Cassandra Webb) is een personage uit de Spider-Man strips van Marvel Comics. Ze werd bedacht door Howard Mackie en John Byrne, en verscheen voor het eerst in Amazing Spider-Man (vol. 1) #210 (november 1980).

Dakota Johnson als Madame Web

Madame Web (echte naam Cassandra Webb) is een personage uit de Spider-Man strips van Marvel Comics. Het personage dat Dakota Johnson gaat spelen, was een verlamde en blinde mutant met telepathische en toekomstvoorspellende krachten. Ze werd getroffen door de ziekte myasthenia gravis, waardoor haar centrale zenuwstelsel werd aangetast.

dakota johnson, spider man, hoofdrol, madame web, fifty shades
Dakota Johnson als Anastasia Steele in Fifty Shades Darker (Afbeelding: Universal Pictures)

Om haar te helpen bouwde haar man een “life support system”, bestaande uit een serie tubes in de vorm van een spinnenweb. Ze is op de hoogte van Spider-Mans geheime identiteit, helpt hem van tijd tot tijd. Ze is ook de grootmoeder van de vierde Spider-Woman, Charlotte Witter.

Fifty Shades of Grey

Dakota Johnson ken je natuurlijk vooral van Fifty Shades of Grey, de verfilming van de gelijknamige erotische thriller. Hierin speelt ze Anastasia ‘Ana’ Steele, wiens leven verandert

Laten we voor Dakota Johnson hopen dat ze dankzij haar rol als Madame Web niet meer alleen die Fifty Shades of Grey-actrice wordt genoemd. maar de eerste vrouwe met een hoofdrol in Sony’s Spider-Man Universum.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.