Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische F1-step van Mercedes is verrassend betaalbaar

Xiaomi ken je van de smartphones en televisies, maar de Chinese fabrikant maakt ook elektrische steps. Nieuw is de Mercedes-AMG Petronas F1 Team-editie van de elektrische step Mi Pro 2.

Qua specificaties is deze versie identiek aan de gewone Xiaomi Mi Pro 2. Het model heeft een actieradius van 45 kilometer en een topsnelheid van 25 kilometer per uur. De F1-step is net als een AMG-pakket bij de Mercedes-dealer: iets ander uiterlijk, maar qua prestaties is er geen verschil met de standaardversie.

Mercedes-AMG Petronas F1 Team x Xiaomi Mi Pro 2

De Xiaomi Mi Pro 2 Petronas F1 Team Edition is uitgevoerd in de kleur van de Formule 1-auto van Lewis Hamilton. Ook vind je her en der een logo van het Mercedes AMG Petronas Formula One Team terug.

(Afbeelding: Xiaomi)

Verder is elektrische step voorzien van een dubbel remsysteem, schokabsorberende opblaasbare banden en een ingebouwd display. De Mercedes-AMG Petronas F1 Team x Xiaomi Mi Pro 2 is opvouwbaar en licht qua gewicht. Ideaal voor mee op reis.

De Xiaomi Mi Pro 2 is verrassend betaalbaar

De standaardversie van de Xiaomi Mi Pro 2 is al te koop voor een kleine 500 euro. De Mercedes-AMG Petronas F1 Team edition komt half maart op de markt voor een adviesprijs van 799 euro. Niet slecht voor een elektrische F1-step die het 45 kilometer volhoudt.

elektrische step, Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Xiaomi Mi Pro 2
(Afbeelding: Xiaomi)

Elektrische step in Nederland

Handig om te weten: de meeste e-steps zijn op dit moment niet toegestaan in Nederland. Buitenlandse steden staan vol met de elektrische tweewielers, maar hier mag je er de openbare er nog niet mee op. Mocht je het in Nederland toch proberen op de F1-step van Mercedes, dan kan dat flinke consequenties hebben. “De step kan in beslag genomen worden. Daarnaast kun je een bekeuring krijgen van 360 euro. Mocht je bij een ongeval betrokken raken, dan ben je niet verzekerd”, aldus de ANWB.

Over de regelgeving zijn al Kamervragen gesteld, nieuwe regels lijken eraan te komen.

BMW komt met de E-scooter, een betaalbare elektrische step

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.